Častni občan Maribora bo Tone Partljič

Tone Partljič

Na današnji slovesnosti v počastitev praznika Mestne občine Maribor, ki ga sicer obeležujejo 20. oktobra, bodo podelili naziv častni občan mesta pisatelju Tonetu Partljiču, ki je s svojim pisanjem in drugimi aktivnostmi na področju družbenega delovanja pomembno prispeval k prepoznavnosti in ugledu Maribora.

Srebrni grb bo prejela infektologinja in epidemiologinja Jelka Helena Reberšek Gorišek za njen prispevek k dvigu zdravstvene kulture v Mariboru. Listino mesta Maribor pa bodo letos podelili mariborskemu območnemu združenju Rdečega križa Slovenije ob 140-letnici njegove ustanovitve v znak zahvale za pomoč prebivalstvu in lokalnim skupnostim pri lajšanju bremen.

Slovesnost bo potekala v Dvorani generala Rudolfa Maistra v Narodnem domu Maribor na predvečer praznika Mestne občine Maribor, ki je 20. oktober – dan, ko je bil Maribor prvič omenjen v pisni listini iz leta 1164.

Program na “dan Maribora” zajema dva sklopa

Ta praznik vsako leto obeležijo s slovesnostjo, na kateri podelijo priznanja najbolj zaslužnim občanom in občankam, letos pa je novost dodaten program na dejanski praznični dan, torej v sredo, za širšo javnost.

Program na “dan Maribora” zajema dva sklopa. Prvi zajema različne aktivnosti po mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, zvečer pa bo sledil sklop Nočni razgledi nad mestom, ki zajema pet pohodov, okronanih z glasbo in kresovi.

Župan želi, da se občani povežejo

Odhodi z izhodiščnih točk bodo v sredo ob 18. uri, tam pa bodo sodelujoči dobili tudi brezplačne naglavne lučke. Od spodnje postaje Pohorske vzpenjače bo pohod na Trikotno jaso, izpred osnovne šole v Malečniku k Lovskemu domu, iz Kamnice na Urban, iz Mestnega parka na Piramido ter iz Limbuša na Meranovo. Na cilju bodo koncerti in ob 20.10 prižig kresov, razen na Piramidi, kjer bodo namesto tega svetlobni učinki.

Župan Saša Arsenovič upa, da bodo občani in občanke tako bolje “začutili” osrednji občinski praznik in se povezali med seboj.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar