Brezplačni hitri testi pred smuko na Mariborskem Pohorju

Vir: Spletna kamera

V organizaciji Mestne občine Maribor, Zdravstvenega doma Maribor in Marproma bo za smučarje in ostale obiskovalce Mariborskega Pohorja to soboto in nedeljo, 9. in 10. januarja, zagotovljeno brezplačno hitro testiranje na covid-19 na dveh vstopnih točkah na smučišče.

Testiranje bo potekalo na spodnji in zgornji postaji Pohorske vzpenjače v prostorih smučarskega servisa, s seboj pa je treba obvezno prinesti zdravstveno izkaznico.

Po odloku Vlade RS morajo imeti smučarji oziroma uporabniki žičniških naprav trenutno še vedno imeti negativen test na covid-19, ki ni starejši od 24 ur. “Vsi, ki boste v soboto in nedeljo obiskali Pohorje, boste lahko testiranje na navedenih lokacijah oba dneva opravili med 8. in 12. uro,” sporočajo iz MO Maribor. Izvajale ga bodo pooblaščene ekipe Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Odprtih več prog

Zaradi pričakovanega večjega obiska bo na Pohorju čez vikend odprtih več smučarskih prog kot sedaj; smuka bo možna od spodnje postaje Slemena na Mariborskem Pohorju, preko smučarskih povezav do spodnje postaje Piskra na Arehu.

“Pri tem smučarje znova pozivamo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujete že uveljavljene zaščitne ukrepe, kot so vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje obraznih mask in razkuževanje rok. To velja tako ob testiranju kot na blagajnah in žičniških napravah,” pa pojasnjujejo na Marpromu.

Žičniške naprave so lahko polovično zasedene

Na teh je še vedno omejeno število potnikov; v gondoli, kjer je obvezna uporaba kirurške maske, se lahko hkrati peljeta največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, medtem ko so ostale odprte žičniške naprave lahko polovično zasedene, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.

❗️Brezplačni hitri testi pred smuko na Mariborskem Pohorju❗️

MO Maribor je skupaj z Zdravstvenim domom dr. Adolfa…

Objavil/a Mestna občina Maribor dne Sreda, 06. januar 2021

Oddaj komentar