Bogato nagrajevanje Arsenoviča in njegovih zaposlenih

Mariborski župan Saša Arsenovič

Župan Arsenovič bogato nagradil najbližje sodelavce. Jelka Vrečko danes prejema za več kot tisoč evrov višjo plačo, kot na dan zaposlitve, Igor Leskovar pa kar 160% več.

Po podatkih, ki smo jih prejeli iz MOM je razvidno, da je župan Saša Arsenovič po nastopu mandata podpisal kar 90 pogodb o zaposlitvi. Res je, da so nekatere izmed teh zaposlitev bile potrebne in upravičene, vendar pa ne moremo prezreti dejstva, da gre za neverjetno visoko število novih zaposlitev, pri čemer lahko za nekatere izmed njih takoj najdemo politične povezave z županom Arsenovičem.

Napredovala za 10 plačnih razredov

Precej razvidno je, da je za svoje najožje sodelavce poskrbel še posebej dobro. Ne gre namreč prezreti dejstva, da sta plači njegovih največjih zaveznikov, Jelke Vrečko in Igorja Leskovarja, enormno poskočili. Delovno mesto Vrečkove bi naj imelo plačni razred 35 (osnovni). A ob zaposlitivi je bila sama v 40. plačnem razredu (bruto plača 2.032,98 EUR), trenutno pa je napredovala že v 50. plačni razred (bruto plača 3.009,28 EUR), ki naj bi ji po naših informacijah z dodatki prinašal plačo višjo kot 4 tisoč evrov. Za točno informacijo kolikšno izplačilo so dobili v zadnjih treh mesecih, smo vprašali na Mestno občino Maribor, odgovore še čakamo.

Dolgoletni Arsenovičev zaveznik Igor Leskovar je ob nastopu funkcije pridobil 23. plačilni razred (bruto plača 1.043,68 EUR), danes pa je že v 35. plačilnem razredu (bruto plača 1.670,94 EUR) in z dodatki naj bi prejamal plačo malce nižjo kot 2.500 EUR bruto. Sicer pa je za njegovo delovno mesto predviden 18. plačni razred (osnovni). Ob tem prav gotovo ne gre verjeti razlagi, da se je njuna delovna obveznost povečala za 160% odstotkov.

Kadrovanje prepuščeno podžupanu

Kot kaže, naj bi, župan Arsenovič prepustil kadrovsko politiko podžupanu Samu Petru Medvedu, saj naj bi se na njegovo zahtevo zaposlilo kar 17 oseb. Iz Liste Arsenovič za Maribor so se na MOM zaposlili naslednji kandidati: Nataša Rodošek, Robert Marinič, Matjaž Štandeker, Igor Leskovar, Samo Granduč (mož kandidatke in mestne svetnice Jasmine Granduč), Klemen Brvar (sin Andreja Zlatka Brvarja). Poleg 6 kandidatov oz. njihovih sorodnikov pa se je na občini zaposlilo dodatno še več oseb, ki so povezane bodisi s stranko SMC, bodisi s podžupanom Medvedom: Alenka Cajnkar, Alenka Sfiligoj, Peter Henčič, Andraž Mlaker, Lidija Ferk, Suzana Fras, Mateja Bitenc, Lea Aracki, Vesna Rožanc, Bojan Novačan, Beno Drobnic …

Iz Mestne občine Maribor nam sicer še ob vprašnjih o kadrovanju župana, pojasnijo, da je bilo 16 oseb prezaposlenih na MO Maribor iz JPGSZ.

Oddaj komentar