Arsenovič odvzel štipendije, VBO v akcijo iskanja denarja

VBO podjetje išče še 11 podjetij, ki bi bila tako dobrodelna kot so oni. Po novici, da Mestna občina Maribor ne bo izplačala štipendij nadarjenim dijakom, so se odločili da stvari vzamejo v svoje roke.

Na družbenem omrežju so namreč zapisali, da jih je naravnost šokirala novica, da Mestna občina Maribor v prihodnjem šolskem oz. študijskem letu ne bo razpisala štipendij za nadarjene dijake in študente.

Takšnega Maribora si ne želijo

“Se sploh zavedajo, kaj s tem sporočajo nadarjenim mladim? Medtem ko primestne občine namenjajo štipendije čisto vsem dijakom, ne glede na nadarjenost, se je Univerzitetno mesto odločilo odvzeti štipendije celo nadarjenim! Prav tistim, za katere tako radi pravijo, da “Na mladih svet stoji,” so šokirani v VBO.

Pravijo, da to ni Maribor, kakršnega si želijo in tega ne smejo dopustiti: “Zato smo se pri VBO-ju odločili, da pokrijemo sklad štipendije za 1 mesec, kar znaša približno 7.500 evrov. Za preostalih 11 mesecev v letu pa potrebujemo še 11 zavednih podjetij ali posameznikov, ki znajo ceniti znanje in jim je mar za Maribor.”

Opozarjajo še: “Če se vodilni na občini ne zavedajo prioritet, jim tisti, ki v tem mestu ustvarjamo dodano vrednost in polnimo proračun sporočamo, da mora znanje imeti prednost pred dodatnimi brvmi!”

Vse zainteresirane pozivajo:

“Vsa zavedna podjetja in posamezniki, ki bi želeli finančno pokriti štipendijski sklad za preostalih 11 mesecev, sa nam naj javijo v zasebno sporočilo ali na email info@vbo.si, mi pa bomo javnost sproti obveščali o napredku. Prosimo vas, da pohitimo in narišemo nasmehe na obraze otrok, ki si to s trdim delom več kot zaslužijo. Dobrodošle bodo tudi manjše pomoči posameznikov. Ko bomo zbrali zadostno število sredstev, se bomo skušali z občino dogovoriti o izpeljavi razpisa in razpisnih pogojih.”

Za streznitev nekaterih pa pri VBO priporočajo citat Benjamina Franklina, ki je nekoč dejal: “Investiranje v znanje izplača najvišje obresti.”

Oddaj komentar