Aleš Hojs, Jelka Godec in Romana Tomc novi podpredsedniki SDS

Aleš Hojs

V stranki SDS so po tradicionalnem srečanju lokalnih in mestnih odborov te stranke imeli še ustanovno sejo sveta SDS. Na njej so izvolili tri podpredsednike stranke, in sicer Romano Tomc, Jelko Godec in Aleša Hojsa. Z mesta podpredsednika se je poslovil Milan Zver.

Za predsednika sveta SDS je bil ponovno izvoljen Anže Logar. Za podpredsednika sveta pa je bil izvoljen Rado Gladek. Novi člani izvršilnega odbora stranke so Silvo Gros iz Koroške regije, Mila Levec iz Posavske regije, Silvano Radin iz Primorske regije, Srečko Hvauc iz Podravske regije in Jože Šabeder iz Mariborske regije, so navedli na spletni strani SDS. Generalni sekretar stranke ostaja Borut Dolanc, po poročanju nekaterih medijev za zdaj kot vršilec dolžnosti.

Milan Zver se je poslovil in dal prostor drugim

Za podpredsednike stranke so bili izvoljeni evropska poslanka Tomčeva, notranji minister Hojs in državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Godčeva. Se je pa s podpredsedniškega mesta poslovil evropski poslanec Zver. Ta je po navedbah Večera pojasnil, da je bil dolga leta podpredsednik in je prav, da se kdaj kakšne stvari zamenjajo.

V Bovcu Janša spomnil, da bodo kmalu parlamentarne volitve

Konstitutivna seja sveta SDS je sicer sledila junijskemu kongresu stranke, na katerem so Janezu Janši z veliko večino, 650 glasovi za in šestimi proti, delegati podelili nov mandat na čelu največje vladne stranke. V Bovcu se je sicer v soboto začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je nagovoril Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni parlamentarne volitve. Člane je pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu. “Ko se bomo naslednjič zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago,” je med drugim napovedal Janša.

Oddaj komentar