Akcija zbiranja plastenk za Junake: Tako enostavno jim lahko priskočite na pomoč

V Zlatem septembru se je začela akcija zbiranja plastenk za Junake. Akcijo tudi po koncu septembra nadaljujemo. Plastenke se bodo zbirale vse do konca februarja 2024.

“Plastenk v društvu žal ne moremo sprejeti, saj nimamo prostora za hranjenje, niti primernih vozil za razvoz in predvsem nimamo ljudi, ki bi to zmetali v avtomate. Edini način oddaje plastenk je preko avtomatov, ki so v izbranih Lidlovih poslovalnicah,” so zapisali v društvu Junaki 3. nadstropja.

KJE NAJDETE AVTOMAT ZA ODDAJO PRAZNIH PLASTENK?
Prazne plastenke za dober namen se zbirajo v treh izbranih Lidlovih trgovinah – Ljubljana Toplarniška, Maribor Europark in Kranj Šuceva.

Tam so nameščene posebne naprave za zbiranje, kamor lahko oddate prazne plastenke pijač. Zbrane plastenke bo redno prevzemala družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo poskrbela za trajnostno ravnanje in prodajo zbranih plastenk. Po zaključku akcije pa bodo našemu društvu predali zbrana sredstva od prodaje.

“Zelo smo hvaležni, da se je tokratni akciji pridružilo tudi podjetje Interzero Slovenija. Za vsako oddano plastenko bosta obe podjetji našemu društvu še dodatno donirali 0,05 €,” pojasnijo.

Kako pomagati si lahko ogledate spodaj.

Več informacij pa najdete TUKAJ.

Oddaj komentar