Aeodrom Maribor uradno v rokah SHS Aviation

Podjetje SHS Aviation – zračni promet, ki je v lasti kanadsko-nizozemskega kapitala, je 30. decembra tudi uradno postalo stoodstotni lastnik Aerodroma Maribor. Kot je razvidno iz sklepa mariborskega sodišča na spletni strani Ajpesa, je nakup potekal preko družbe Rim projekt.

V Mariboru registrirano podjetje Rim projekt, ki ga vodi Boris Bobek, tudi eden od dveh začasnih direktorjev Aerodroma Maribor in predsednik nadzornega odbora Mestne občine Maribor, je družbo, ki ima trenutno v upravljanju mariborsko letališče, kupilo za sedem milijonov evrov od Delavske hranilnice. Končni lastnik, podprt z azijskim kapitalom, naj bi sicer Rim projektu za Aerodrom Maribor odštel deset milijonov evrov, kar je pred novim letom potrdil tudi Bobek. A tri milijone evrov  za zdaj po njegovih besedah ostaja na fiduciarnem računu notarja do izpolnitve vseh pogojev.

letalisce

Pogoj za izplačilo nadaljnjih treh milijonov evrov, ki naj bi bili namenjeni razvojnim projektom v zvezi z letališčem, je pridobitev dolgoročnega najema letališke infrastrukture, ki je v lasti države in za katero se razpis izteče konec januarja. Ob tem novi lastniki pričakujejo še lastništvo nekaterih površin pred letališko stavbo in soglasja za opravljanje dejavnosti splošnega letalstva.

Čeprav za zdaj Aerodrom Maribor še vodita Bobek in Ladimir Brolih, naj bi po pisanju nekaterih medijev upravljanje postopoma prevzel predstavnik azijskega vlagatelja. Slednji naj bi Maribor povezal s floto šestih fokkerjev belgijske letalske družbe VLM Airlines, ali jo celo prenesel v svojo novo bazo na mariborskem letališču.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar