6. Karierna tržnica na temo kariernih priložnosti za mlade

Karierni center Univerze v Mariboru, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, organizira v sredo, 17. aprila, večjo prireditev na temo kariernih priložnosti za mlade, z naslovom 6. karierna tržnica v živo. Na ta način želijo študentom in diplomantom Univerze v Mariboru ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci. Karierni sejem z bogatim spremljevalnim programom bo potekal med 10. in 13. uro na Rektoratu Univerze v Mariboru.

Dogodek je namenjen predvsem študentom, diplomantom ter mladim iskalcem zaposlitve. Udeleženci dogodka bodo lahko vzpostavili stik s 23 potencialnimi delodajalci, spoznali njihovo organizacijo, hkrati pa bodo imeli priložnost, da se jim predstavijo ter povprašajo po njihovih pričakovanjih in možnostih sodelovanja ali zaposlitve.

Osrednji dogodek bo karierni sejem, kjer se bo 23 delodajalcev predstavilo na stojnicah. Na sejmu se bodo predstavili: Lek d. d., član skupine Sandoz, Agencija M servis d.o.o., Henkel Maribor d.o.o., Deloitte Slovenija, Arhides, sodobne informacijske tehnologije d.o.o., odelo Slovenija d.o.o., FlawlessCode d.o.o., SSI Schaefer d.o.o., LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Alicona Imaging GmbH, Addeco Slovenija d.o.o., Zavod center nova (FIMA znanje), Oryx Gaming, CADCAM Lab d.o.o., Boom Software AG, Aspiria informacijske tehnologije d.o.o., Hot-ten d.o.o., Know-Center GmbH, Fundacija PRIZMA, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Zavod PIP, Andragoški zavod Maribor – Ljudska univerza in Ljudska univerza Slovenska Bistrica.

Poleg številnih delodajalcev se bodo predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela. Vzporedno s sejemskim delom bo letos prvič potekala tudi okrogla miza o kompetencah v pedagoškem poklicu z vidika delodajalcev ter predstavitev kontaktnega centra ZRSZ in EURES–a, ki bo predstavil zaposlitvene priložnosti v Evropi.

FOTO: pixabay.com

Organizirana bo tudi CV klinika, kjer bodo udeleženci dobili povratne informacije o življenjepisu in spremnem pismu, na dan dogodka pa bodo lahko izkoristili tudi priložnosti za brezplačno profesionalno fotografiranje za življenjepis. Po koncu sejemskega dela bodo sledili hitri razgovori z delodajalci, kjer so tako delodajalci kot kandidati že izbrani.

Oddaj komentar