1. Noč mladosti na Snežnem stadionu v Mariboru

FOTO: Pixabay.com

Po večletnem zatišju se zabava vrača na Snežni stadion v Mariboru.

“Vabljeni, da se nam pridružite 25.5.2024 na pop rock spektaklu pod Pohorjem. Za vse mlade in mlade po srcu organiziramo prvo ”Noč mladosti”. V nostalgičnem celovečernem programu Vas bodo s svojimi večnimi hiti navduševali glasbeniki za vse generacije: Minea, Lana Jurčević in Leteći odred. Rezervirajte si 25.5.2024, vzemite s seboj svoje prijatelje in se pripravite na najboljše glasbene ritme ter noro zabavo,” sporočajo organizatorji.

Minea prihaja v Maribor prvič s svojim bendom

Je ena izmed najbolj prepoznavnih pevk celotnega Balkana, njene pesmi, kot so ‘Rano’, ‘Lasta, lastavica’ in ‘Bit če bolje’, pa so večne uspešnice, ki jih vsi poznamo. S svojim glasom in stasom navdušuje že 29. let tako doma kot v tujini. Mnogokrat je bila nagrajena na številnih velikih festivalih, njeni albumi pa so dosegli večkratne platinaste in zlate naklade. Pred več kot 10.000 obiskovalci je pred leti nastopila tudi v Stožicah, letos februarja pa v areni Zagreb pred kar 12.000. Trenutno je sodnica v zelo priljubljeni hrvaški oddaji Tvoje lice zvuči poznato.

Lana Jurčević ustvarja kot glasbenica že od leta 2003. Njene največje uspešnice so ‘Prava ljubav’, ‘Odlaziš’, ‘Kopija’ in ‘Ludo ljeto’, ki so jo uvrstile med eno največjih zvezd v regiji. V svoji glasbeni karieri je izdala pet studijskih albumov. Številne uspešnice so se uvrstile na vrhove lestvic, svoj pevski talent pa je že dokazala tudi s koncertnimi nastopi na skoraj vseh celinah. Na Youtubu je presegla že 100 milijonov ogledov, na socialnih omrežjih pa ima več kot 850.000 sledilcev. Ima tudi zelo uspešno kozmetično linijo La Piel. Nastop na Snežnem stadionu bo eden izmed njenih prvih nastopov po rojstvu njene hčerke.

Leteći odred – Hrvaško pop rock skupino je leta 1992 odkril in podprl Husein Hasanefendić – Hus, priznani vodja Parnega valjaka. Do leta 2020 so izdali skupno trinajst albumov. O njihovi priljubljenosti priča odlična prodaja albumov, več zlatih in srebrnih prodajnih naklad ter trikrat napolnjena dvorana Dom športov v Zagrebu. Na Snežnem stadionu boste lahko skupaj z njimi zapeli največje ex-yugo rock hite, med drugimi ‘Sanjao sam moju Ružico’, ‘Studeni’, ‘Od prevlake do Dunava’ in ‘Hej lutko, lutkice’.

Oddaj komentar