Na družbenih omrežjih veliko žalosti ob Šugmanovi smrti

Vir: SNG Maribor

Jernej Šugman, ki se je poslovil v 49. letu starosti, je bil interpret najzahtevnejših vlog. Poosebil je vrsto pomembnih likov iz klasične in sodobne svetovne literature. Širšemu občinstvu se je vtisnil v spomin kot prikupni vratar Veso v televizijski nanizanki Teater Paradižnik, opazen je tudi njegov prispevek v filmu.

Ljudje se na družbenem omrežju Twitter Šugmanu zahvaljujejo za njegove predstave, spominjajo se njegovih resnih in smešnih vlog, od gledališkega Hamleta do televizijskega vratarja Vesota.

Filmska režiserka Urša Menart je zapisala, da je bil Šugman zanjo “vedno ultimativni dokaz, da so najboljši igralci ponavadi tudi najbolj ‘kul’ ljudje in obratno”.

Bosanski filmski režiser Dino Mustafić je zapisal, da je odšel eden najboljših igralcev in “moj dragi prijatelj”. “Vsaka njegova vloga je bila radost za publiko,” je dodal.

Šugman je kot navdušenec nad košarko pustil pečat tudi v športu. Košarkarska zveza Slovenije je tako tvitnila, da nas je zapustil “izjemen človek in odličen igralec. Jernej Šugman, velik ljubitelj košarke in podpornik @Euro2013, počivaj v miru”.

Slovenski košarkarski Goran Dragić pa je ob izrazu žalosti dodal še zahvalo: “Hvala za vse lepe trenutke , ki si jih pričaral!!”

Veliko ljudi se je od Šugmana poslovilo tudi na Facebooku, kjer so oblikovali poseben profil z naslovom Jernej Šugman počivaj v miru.

Z izrazi obžalovanja in sožalji so se odzvali tudi v političnih vrstah. Predsednik vlade Miro Cerar je zapisal, da ga je vest o smrti “enega najmarkantnejših in najbolj priljubljenih slovenskih igralcev” pretresla.

Ravnatelj ljubljanske Drame Igor Samobor je medtem za spletno izdajo Dela dejal: “Odšel je eden največjih igralcev, kar jih je kdaj bilo na Slovenskem. Ta hip ne morem reči, kaj to pomeni za vse nas, za naše gledališče. Vem samo, da smo izgubili svojo lokomotivo.”

Vir: Lokalec.si

 

Oddaj komentar