Mladi Slovenci in Rusi bodo odstrli zavese v Mariboru

Mladinski kulturni center Maribor v okviru mednarodne mladinske izmenjave Odstiranje zavese, med 18. 28. aprilom gosti 20 mladih iz Rusije in Slovenije. Jutri, 23. aprila bodo pripravili osrednjo predstavo, na Intimnem odru v GT22, s pričetkom ob 18:00. Gre za dokumentarni film, s katerim želijo predstaviti nevidne gledališke poklice in vzpostaviti trajnejše sodelovanje med mestoma Ivanovo (Rusija) in Maribor.

izmenjava Rusija - Maribor (1)Konec oktobra 2016 je devet mladih Mariborčanov odpotovalo v Ivanovo v Rusiji, kjer je bil izveden prvi del mladinske izmenjave projekta Odstiranje zavese. Po nekaj mesecih premora je ruska ekipa vrnila obisk v Mariboru. V prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor 20 mladih, v sodelovanju z Barbaro Polajnar, pripravlja predstavo z naslovom Odstiranje zavese. Predstava bo rezultat štiridnevne delavnice alternativnega gledališča, slovensko-ruskega prijateljstva in kreativnega izražanja posameznikov, ki z gledališčem sicer nimajo skorajda nobenih izkušenj. Vstop na predstavo bo prost, tako da vabljeni na Intimni oder v prostorih GT22 v nedeljo, 23. aprila ob 18:00.

izmenjava Rusija - Maribor (2)

Mlade je v sredo, 19. aprila sprejel podžupan Mestne občine Maribor Zdravko Luketič. Mesti Ivanovo in Maribor sta si izmenjali pismi prijateljstva z namenom dolgoročnega sodelovanja, predvsem na področju mladine, kar nadaljuje potek preteklega sodelovanja med mestoma, ki sega v leto 2013, ko se je Maribor ponašal z nazivom Evropske prestolnice mladih, mesto Ivanovo pa se je za naziv potegovalo.

Oddaj komentar