Češki državljani vlamljali in kradli

Policisti Policijske postaje Maribor II so prejšnji teden trem državljanom Češke zaradi suma storitve večih kaznivih dejanj velike tatvine, odvzeli prostost. Vlamljali so na širšem območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

Dva 39-letna moška in 25-letna ženska so v zadnjem obdobju izvršili večje število vlomov v stanovanjske hiše. Vlome pa so vršili na območju PU Maribor in PU Murska Sobota.

Za vožnjo po območju Slovenije so osumljenci največkrat uporabljali osebni avtomobil, znamke Volkswagen Sharan, rdeče barve, čeških registrskih oznak. Ob prijetju so se prevažali tudi v Škodi Fabii, temno modre barve, čeških registrskih oznak. 

FOTO: SKP PU Maribor
FOTO: SKP PU Maribor

Po končanem pridržanju so jih policisti s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper vse tri odredil pripor.

Vlamljali v hiše, kradli v trgovinah

Ker policisti sumijo, da so priprti osumljenci storili še več kaznivih dejanj, zraven vlomov tudi tatvin po trgovinah, z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Policistom bi v policijski preiskavi zelo koristile informacije o tem, kje so opisani osumljenci gibali. Zaradi vozila, ki so ga uporabljali, so bili predvsem zaradi čeških registrskih oznak zelo vpadljivi. Ljudje so si jih verjetno zapomnili tudi po tem, da so druščino sestavljali dva moška in ženska. Ženska je visoka zgolj okoli 160 cm in je svetlih, srednje dolgih las ter srednje postave. Prvi moški je visok preko 190 cm, pobrit po glavi in je športne postave. Drugi moški je visok okoli 170 cm, temnejših kratkih las in srednje postave.

Policisti zato pozivajo vse, ki ste jim opazili ali o njihovem delovanju na območju Slovenije karkoli veste, da jim to sporočite na interventno telefonsko številko policije 113, če želite ostati anonimni pa na 080 1200. Lahko pa tudi pišete na gp.policija@policija.si

Oddaj komentar