Maja velika likovna razstava, junija mednarodna kolonija

Rajko Ferk

Hotel Betnava bo 5. maja 2017 ob 20.00, v galeriji kavarne gostil odprtje likovne razstave. Na ogledu bodo umetnine Zvonka Štausa, Kaje Lukač in Rajka Ferka. Junija pa se obeta nova likovna kolonija v občini Duplek, na gradu Vurbek.

Rajko Ferk o tokratni razstavi: “Galerijo v kavarni hotela Betnava vodim že več kot 6 let in se trudim Mariborčanom prikazati vse mogoče likovne tehnike. Tako bo v Betnavi prvič predstavljen Airbrush, ko bo slike predstavil naš rojak, ki živi v Avstriji. Kaja je mlada, perspektivna umetnica in sem vesel, da bo predstavila svoja odlična likovna dela, napravila reklamo za svojo šolo slikanja, jaz pa bom imel prvič vse slike z naslovi. Slike, v katerih so znane svetovne osebnosti, ki jih bo potrebno najti v slikah. So pa slike iz različnih obdobij, denimo Mati Tereza, Trump, Einstein, papež, Bin Laden…

Predstavniki vinarstva Mak bodo razstavo popestrili z degustacijo vin, dogodek pa bo vodila Julija Vedlin.

likovna kolonija duplek 2016 (9)

Junija spet likovna kolonija

Rajko Ferk je usmerjen v organizacijo mednarodne likovne kolonije, Duplek Art 6, ki bo že 15. kolonija njegove organizacije. Tokrat bo na gradu Vurberk ustvarjalo kar 44 umetnikov iz 14 različnih držav. Kolonija bo potekala od 1. junija do 4. junija 2017 v občini Duplek. Prvi dan si bodo udeleženci ogledali glavne znamenitosti Maribora, ogledali si bodo razstavo v hotelu Betnava. V petek bodo udeleženci kolonije začeli s slikanjem na gradu Vurberk, ta dogodek pa si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi v živo. Sobotni dopoldan bo namenjen zaključevanju slikanja, zvečer pa bo v galeriji pod gradom Vurberk razstava slik iz prejšnjih kolonij, ter degustacija lokalnega vinarja, pogostitev in podelitev priznaj. V nedeljo zjutraj se kolonija zaključi.

Odprtje razstave slik iz likovne kolonije bo 9.6. ob 20 uri v Galeriji Kavarne Betnava Maribor, čez mesec dni seli v Koper, od tam pa še izven slovenskih meja.

Oddaj komentar