Nasveti za nakupovanje ličil

Veliko žensk pozna že marsikateri trik pri ličenju…to in ono pravilo. Pa vendar vedno naletim na ženske, ki mi povedo iste stvari: “Ne znam si sama kupit pudra, ne znam si izbrati prave maskare, ne znam-ne morem…sama.”

Iskreno pa je velikokrat tudi problem, ker veliko punc, ki prodaja na prodajnih mestih, promovira svoje izdelke in to stranke lahko tudi odbija. Naj vam povem, da je večina punc, ki jih vidite na prodajnih mestih, primerno izšolanih in vam čisto lepo svetujejo. Je pa res, da se najdejo izjeme, ki vam svetujejo nepravilno in to potem širi slab glas. 🙂
V zadnjem času je vedno več žensk, ki mi piše, da jim svetujem pri izbiri negovalnih izdelkov. A to moram res vsakemu posebej, ker je potrebno upoštevati veliko faktorjev. Kar se pa izbire ličil tiče, pa obstajajo ene osnove, ki jih je dobro upoštevati.
Zato vam zaupam par smernic za nakupovanje ličil.

NAKUP PUDRA/PODLAGE ZA ENAKOMEREN TEN

Najprej moramo poznati svojo kožo: je tanka in so vidne kapilare (vlažilen, rahlo prekriven tekoči puder; izogibajte se pudru v kamnu!), mastna koža z nepravilnostmi in mozoljčki (tekoči puder, ki ima večjo prekrivnost z učinkom matiranja; puder v kamnu se nanese po potrebi na tekoči puder; za večji učinek mat videza uporabite pivnike); zrela koža (srednje do rahlo prekriven tekoči puder z dodatki za zrelo kožo, pospeševalci delovanja kolagena in elastina, efekt zategovanja, efekt polnjenja gubic…), in še in še bi lahko naštevali.

Ko izbiramo tekoči puder se držimo vsaj enega pravila: S TEKOČIM PUDROM NE! OBARVAMO OBRAZA, AMPAK NAREDIMO ENAKOMEREN TEN!!

Res, drage moje, tekoči puder je zgolj in samo za enakomeren ten vaše kože. Zato se barva obraza mora zlivati z barvo vratu (z bronzerjem in rdečilom, “obarvamo” obraz oziroma mu dodamo pridih “življenja”, zagorelosti…). Sprijaznite se z vašim tenom kože in če želite biti bolj rjave raje počakajte poletje, obiščite solarij, namažite se s samoporjavitvenimi kremami… NE pa kupovati temnejših pudrov! Grdo je! Vidi se razlika v barvi vratu in obraza! Fuj! 🙂

Mateja med delom
Mateja med delom

Odtenek tekočega pudra preizkusimo na vidnem mestu vratu ali najbolje, da si odstranimo puder iz brade. Nanesemo kapljico na prst in si razmažemo na vrat ali brado. Če se zlije z vašo barvo in ne poudari indijanke v vas, potem je to to! 🙂 Prekrivnost lahko probamo tudi na predelu nosa. Ampak pred nanosom pudra, kožo očistite. Ne testirajte pudra na roki!! Saj ten kože na obrazu oziroma vratu ni enak, kot na roki. Velikokrat imamo na rokah rdečkast ten, na obrazu pa drug odtenek. Obstajajo različni teni kože: olivni, rumenkasti, rdečkasti, pastelni, sivkast. Zato si vzemite čas pri nakupu.

In kot že večkrat povedano: pod tekočim pudrom NE nanesite mastnih krem. Najbolje je, če uporabite serum, vlažilni tonik ali emulzijo. Saj drugače se puder lahko prične razlivati na obrazu in tako nastajajo neenakomerni madeži.

Suhi pudri niso primerni za samostojno uporabo in v vsakem primeru jih ne uporabljajte izdatno. Vsi suhi pudri nase vežejo (zraven maščobe) še vlago, kar pa povzroča gubice. Predvsem se izogibajte nanosa suhega pudra okoli oči! Razen, če bi rade uporabile tehniko staranja.;) Tudi pri nakupu suhega pudra pazite na odtenek, da sovpada z vašim tenom kože. No, razen transparentni pudri, ki so namenjeni fiksiranju in matiranju, ti so v bistvu brez barve in nimajo namena teniranja.

Za naravni izgled tena, se po nanosu tekoče podlage in suhega pudra nanese še “barva za lička”, kot marsikdo reče. Vendar NE UPORABLJAJTE SAMO BLUSHA! (blushi so namenjeni senčenju ličk v roza, mareličnem, rdečem, oranžnem,…odtenku). Najprej se nanese blush v barvi zemeljskega tona, bronzer barve.S tem si oblikujemo poteze obraza in poudarimo ličnice. NATO NANESEMO BLUSH!

Tega uporabljajte oziroma nanašajte v pravih merah, da se ga samo opazi in ne, da “seka ven, da se ga vidi iz helikopterja”:). Odtenek blush-a izberite glede na vaš podton barve kože ali v učinku, ki ga hočete doseči. Kakorkoli že. Nikakor NE PRETIRAVAJTE Z NANOSOM RDEČILA oziroma BLUSHA!

Če vas pa zanima še karkoli drugega, mi pa vedno lahko pišete. Ali na email: mateja.nabersnik@gmail.com ali na inbox FB: Makeup artist Mateja Naberšnik.

Oddaj komentar