Zavod za turizem Maribor nadaljuje z izvedbo izobraževalnih delavnic za nadgradnjo turistične ponudbe Maribora in okolice

Hiša Stare trte. Foto: Ciril Ambrož

Tudi v letošnjem letu Zavod za turizem Maribor nadaljuje s serijo izobraževalno-povezovalnih delavnic za lokalne ponudnike turističnih storitev oz. doživetij.

Spomladansko-poletna termina (26. 5. in 22. 6. 2022) bosta namenjena turističnim društvom, medtem ko bodo jesenski termini nagovarjali kulturne ustanove in organizatorje kulturnih prireditev. Cilj delavnic je spodbuditi nadgradnjo obstoječih in oblikovanje novih vsebin, ki bodo dvigovale kakovost izkušnje mariborskih in okoliških turistov.

Izobraževalno-povezovalni delavnici za turistična društva

Turističnim društvom, ki imajo vlogo pripravljavcev programov oz. turističnih vsebin, bosta namenjeni dve interaktivni delavnici, na katerih bodo udeleženci skozi moderiran proces zastavili izhodišča za oblikovanje programov, identificirali ključne značilnosti svojih ciljnih skupin in se spoznali s sodobnimi pristopi pri oblikovanju doživetij za nove turiste (individualne raziskovalce).

Termina delavnic:

OBLIKOVANJE TURISTIČNE PONUDBE
četrtek, 26. maj 2022, med 15:30 in 18:00 v dvorani Krajevne skupnosti Bresternica-Gaj in
PRIPRAVA PRODUKTOV ZA TRŽENJE
sreda, 22. junij 2022, med 15:30 in 18:00 v mali dvorani Krajevne skupnosti Kamnica.

Prijave sprejemajo pri Občinski turistični zvezi Maribor: T: 02 22 99 720 ali 040 351 693 (gospa Nevenka Kaučič, sekretarka), E: mb.turist.zveza@triera.net.

Stanislav Kozar, predsednik Občinske turistične zveze Maribor: “Občinska turistična zveza Maribor se je s svojimi turističnimi društvi Maribor, Kamnica, Pekre, Bresternica-Gaj, Radvanje, Razvanje, Limbuš, “Šempeter” Malečnik-Ruperče in Studenci odločila, da v tem letu pripravi ponudbe za enodnevne izlete v okolico Maribora. Veliko je lepih in skrbno urejenih kotičkov, tudi po zaslugi turističnih društev, ki pa jih žal poznajo samo domačini. Naš cilj je, da se na delavnicah, ki jih organizira Zavod za turizem Maribor, naučimo pripraviti in predstaviti zanimive enodnevne zgodbe in jih uspešno tržiti.”

 

Oddaj komentar