Zaradi covida v bolnišnici umrl bolnik, ki je bil cepljen in negativen na testiranju

76-letni bolnika so polno cepljenega in z negativnim izidom testiranja na covid sprejeli v bolnišnico, tam pa je čez nekaj dni umrl zaradi covida.

Hrvaško pretresa primer bolnika, ki je umrl zaradi covida, čeprav so ga sprejeli v bolnišnico UKC Reka z negativnim rezultatom testiranja na covid. 76-letnega Slobodana so sprejeli v bolnišnico zaradi pregleda zamašenih arterij in operacije. Pred tem je bil cepljen, ob sprejemu v bolnišnico pa so ga tudi testirali na covid. Bil je negativen. Po petih dnevih so ga hoteli prestaviti na drug oddelek, zato so ga ponovno testirali. Izkazalo se je, da je pozitiven, prav tako tudi druga dva bolnika iz njegove sobe, pišejo v Slovenskih novicah. V bolnišnico so prepričani, da je eden do bolnikov, ki sta bila v sobi s Slobodanom, imel opravljen test, ki je lažno pokazal negativen izid.

Po poslabšanju stanja so ga dali na respirator

Slobodana so sicer želeli zaradi operacije premestiti na drug oddelek. Potem, ko je test pokazal, da je pozitiven, so ga dali na covidni oddelek. Po devetih dnevih se mu je stanje poslabšalo. Dali so ga na respirator, a njegova pljuča so bila uničena, pišejo še v Slovenskih novicah. Umrl je v začetku septembra, čeprav je bil maja cepljen.

Na kliniki delajo tudi necepljene medicinske sestre

Svojci niso dobili niti možnosti, da bi se pred smrtjo poslovili od njega. Soproga Jadranka pa je šokirana še zaradi tega, ker je izvedela, da nekatere medicinske sestre na oddelku naj ne bi bile cepljene proti covidu. Dejala je, da ji šef oddelka, ko ga je soočila s tem, ni tega niti potrdil, niti zanikal. V UKC Reka so kasneje izjavili, da so na kliniki za nevrologijo, kjer naj bi se Slobodan okužil, tri medicinske sestre, ki niso cepljene, niti niso prebolele covida, da pa se redno testirajo. V UKC Reka tudi menijo, da je bil okužen eden od bolnikov, ki je bil brez simptomov in na testu lažno negativen.

Oddaj komentar