Zaposlenim UKC Maribor predsednik Slovenije izrekel hvaležnost za požrtvovalno in nesebično delo

FOTO: UKC Maribor/Facebook

Pahor je včeraj medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam izročil priznanje jabolko navdiha.

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko jabolka navdiha. Priznanje so prejeli za njihov nenadomestljiv prispevek pri premagovanju epidemije koronavirusa, so v sporočilu za javnost zapisali na uradu predsednika republike.

Posebna slovesnost je potekala v kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Slovesnosti so se udeležili izvajalci zdravstvene in babiške nege iz različnih zdravstvenih in socialnovarstvenih zavodov, ki so v času epidemije strokovno, predano in človeško skrbeli za paciente, so zapisali na uradu predsednika.

“Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice so nenadomestljiv del naše skupnosti. Ljudje jim zaupamo. Še posebej v času epidemije smo se zanesli nanje in na njihovo človečnost, s katero so nas nesebično hrabrili in navdihovali. So junaki človečnosti in upanja, ki jim dolgujemo veliko hvaležnost in posebno spoštovanje,” so pojasnili na uradu predsednika.

Oddaj komentar