Za mariborske krvodajalce odvzem krvi na novi lokaciji

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi zagotavljanja varnosti odvzem krvi krvodajalcem preselili na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli. Kot so ob tem dodali, bodo krvodajalce vabili preko SMS sporočil, v katerih jih bodo prosili za povratni klic za dogovor o uri prihoda in preverjanju pogojev za darovanje.

Okužbo z novim koronavirusom so v sredo ugotovili pri enem od zaposlenih v Centru za transfuzijsko medicino, ki sicer dela v kontroli kakovosti, zato ni bil v stiku s pacienti ali sodelavci, ki delajo s pacienti.

Zaradi omenjenega primera so sprejeli vse ustrezne preventivne ukrepe, vključno s spremembo lokacije za odvzem krvi krvodajalcev, ki bo potekala izven bolnišničnega okolja. Enoti centra v Murski Soboti in na Ptuju nemoteno delujeta na stalnih lokacijah in po nespremenjenem urniku.

V UKC Maribor so se danes tudi zahvalili vsem zdravnikom zasebnikom, ki so pripravljeni pomagati in jih pozvali, da svoje podatke pošljejo upravi bolnišnice.

Ob tem so še enkrat opozorili, da je vhod s Pobreške ceste namenjen izključno za sekundarno testiranje pacientov in za klicane paciente. Izpostavili so tudi, da nove belgijske in nizozemske raziskave primerov iz Singapurja kažejo, da je delež ljudi, ki prenašajo virus in so brez znakov bolezni, med 48 in 66 odstotki, in da se virus lahko prične prenašati že dva dni pred pojavom znakov bolezni, zato je socialna izolacija nujna.

V mariborski bolnišnici so se odločili tudi, da bodo v času epidemije na oddelku za kožne in spolne bolezni opravljali le nujne preglede, ki bodo na napotnici označeni s stopnjo nujno. Potekali bodo od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro, ob koncih tedna in prazničnih dneh pa med 9. in 11. uro.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar