Waldorfski vrtec Studenček pripravlja nedeljski sejem

To nedeljo, 12. maja bo med 11. in 16. uro na območju Waldorfskega vrtca Studenček na
Valvasorjevi ulici 94 na Studencih, potekal tradicionalni »Jurijev sejem«. Osrednji kulturno glasbeni program na odru bo med 13. in 14. uro.

Jurijev sejem vrtca Studenček, vsako leto v otroškem okolju sonaravnih igrišč in igralnic na
območju našega vrtca, združi ekološko usmerjene lokalne ponudnike in pridelovalce hrane,
rokodelce, obrtnike, aktualne in bivše starše ter seveda otroke. Druženje poteka ob delavnicah, igrah za otroke in lutkovni pravljici. Na odru bodo gostili otroke, ki so včasih obiskovali Waldorfski vrtec Studenček in zanimive goste, z glasbenim programom. Kulinarična ponudba je obarvana ekološko in tradicionalno, zato pri nas zadiši po zdravi in okusni hrani. Letos so poleg bogate vegetarijanske ponudbe hrane, pripravili tudi kulinarični kotiček za razvajanje odraslih obiskovalcev, s skrivnostnim in priznanim mariborskim kuharskim šefom.

Sejem s humanitarno noto

Jutrišnji sejem bo prav tako humanitarno obarvan, saj bodo prostovoljne prispevke od razstavljavcev za stojnice na sejmu, namenili humanitarnemu društvu UP-ornik, ki pomaga socialno ogroženim družinam na našem območju.

Z letošnjim Jurijevim sejmom bodo obeležili 100 obletnico od ustanovitve prve Waldorfske šole v Stuttgartu in s tem pričetek delovanja Waldorfske pedagogike v svetu.

V primeru močnega neprekinjenega dežja, bo prireditev odpadla.

 

Oddaj komentar