Vlada in strokovnjaki danes o preprečevanju vnosov okužb v državo

Vir: Pixabay.com

Vlada se bo danes dopoldne na Brdu pri Kranju sestala s strokovnjaki, da bi preučili ukrepe, kako omejiti vnos okužb z novim kroonavirusom v državo. Največ okužb je vnesenih s Hrvaške, strokovna skupina za covid-19 pa predlaga uvedbo karantene za vse, ki bi prišli iz te države. Neuradno bodo danes govorili tudi širše o ukrepih za jesen.

V prejšnjem tednu je bilo s Hrvaške v Slovenijo vnesenih 64 okužb z novim koronavirusom. Tudi ta teden so številke visoke. Po informacijah epidemiologov gre zlasti za mlade ljudi, ki se okužijo na zabavah na hrvaški obali.

Vlada bo s stroko pretresala različne možnosti ukrepov, kako zajeziti širjenje okužb – ali uvesti karanteno za vse, ki bodo prišli s Hrvaške, ali pa bi ukrepe omejili starostno ali lokacijsko na najbolj problematične županije. Preučevali bodo tudi, ali bi pred karanteno zadostoval negativni test.

Vlada naj bi nato v četrtek zvečer sprejela odločitev. Kot je v torek zagotovil vladni govorec Jelko Kacin, bodo ljudem pred začetkom uveljavitve morebitne karantene dali na voljo nekaj dni časa, da se vrnejo v domovino. A vseeno bi bila karantena lahko uvedena tekom konca tedna.

Po neuradnih informacijah se bodo danes na Brdu pri Kranju pogovarjali tudi o jesensko-zimskem obdobju, ko je pričakovati nov val epidemije covida-19.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar