Vijoličasti z zmago na “generalki” pred evropskimi kvalifikacijami

Vir: NK Maribor

Generalka. Zadnji test storjenega v pripravljalnem obdobju, zaključnih 90 minut pred otvoritvijo sezone in potjo na Islandijo. Vrnil se je Milec, prvič je bil zraven po uspešnem okrevanju tudi Požeg Vancaš, najdražja poletna okrepitev Vijoličastih. Izven kadra tako še ostajajo poškodovani Zahović, Felipe Santos, Koblar in Uskoković. Dvoboj s hrvaškim prvoligašem, ki je prejšnjo sezono končal na 5. mestu, se je začel včeraj ob 18:00.

Maribor je pred 1.000 gledalci v Ljudskem vrtu premagal Hrvaškega prvoligaša HNK Gorico, ki je Hrvaško državno prvenstvo končal na 5. mestu. Okrepitve Maribora so se na generalki pred prvo evropsko preizkušnjo dobro obnesle. Kronaveter je zabil gol v svojem slogu, zadel je tudi Kotnik. Hrvaški prvoligaš se tako domov vrača s štirimi prejetimi goli.
Ljudski vrt je tako odprl vrata bprvim 90-im minutam v novi sezoni. Zaradi poškodbe med ogrevanjem je že pred tekmo prišlo do menjave v domači postavi. Tekmo je, namesto Pihlerja, začel Vrhovec. Razlogov za veselje je bilo veliko, predvsem pa so navdušile poletne okrepitve, saj je Rok Kronaveter že na prvi tekmi v Ljudskem vrtu zatresel mrežo za vodstvo Mariborčanov z 1:0. Tudi za drugi zadetek v mreži gostov je poskrbel novinec v vijoličastem dresu. Po podaji Vrhovca na rob kazenskega prostora so gostje sicer uspeli pretrgati akcijo z odbito žogo, vendar samo do Andreja Kotnika, ki je z udarcem po tleh v desni vratarjev kot poskrbel za vnovično veselje domačih navijačev. Med strelce sta se vpisala še Milec in Žugelj pri domačih ter Maslowski pri gostih za končnih 4:1 v korist NK Maribor.

Upajmo, da bodo Vijoličasti to formo in uigranost prenesli tudi na Islandijo, kjer se bodo na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili s tamkajšnjim prvakom Valur Reykjavik. Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu, 17. julija, ob 20.15.

Oddaj komentar