Vijoličasti pred tekmo z Islandci na generalko proti Gorici

FOTO: Grega Wernig; VIR: nkmaribor.si

Nogometaši NK Maribor so v prejšnjem tednu odigrali povečan obseg tekem in cikel zaključili s tekmo proti 1. FC Slovačko. Vijoličaste zdaj le še 8 dni loči do odhoda na Islandijo, ko bodo odigrali prvo tekmo proti ekipi Valur Reykjavik.

Začeli smo solidno, potem pa imeli nekaj taktičnih težav in preveč tekli za žogo. Ko smo prenesli težišče igre in spremenili način, je bilo ok. Imeli smo dve izraziti priložnosti (Mešanović, Kronaveter) v prvem, preko Ivkovića še v drugem polčasu, žal pa je nespretni zadetek pripeljal do tega, da nismo zmagali. Ne glede na rezultat je bilo za to fazo dovolj dobrih zadev. Ko je nasprotnik takšen, kot so bili Čehi, je tekma trda in je potrebna povečana mera bojevitosti. Nekateri so odigrali zelo dobro, nekateri tokrat slabše. Stremimo k temu, da fantje dobijo čim več minut in gremo naprej po predvidenem načrtu,” v opisu sobotnega testa razlaga trener vijoličastih Darko Milanič, ki bo v novem delovnem tednu imel več kandidatov za treninge s polno obremenitvijo.

Sicer pa so na spletni strani NK Maribor zapisali tudi trenutne informacije o stanju poškodovanih na mariborski klopi. Kot je pojasnil Milanič je Zahović začel z lažjim tekaškim treningom po treh tednih premora. “Požeg Vancaš je opravil zadnji test in se bo v ponedeljek pridružil moštvu, predvidoma tudi Milec, ki je ves prejšnji teden moral mirovati zaradi poškodbe mišice. Od ponedeljka bosta oba z nami, počakati pa še moramo na Koblarja in Uskokovića,” razlaga Milanič.

Pred tekmo z Islandci še proti Gorici

Pred dvobojem z Valurjem je predvidena še ena tekma, tokrat v Ljudskem vrtu proti hrvaškemu prvoligašu HNK Gorica. V sredo, 3. julija ob 18. uri.

V sredo imamo še zadnjo tekmo, svojevrstno generalko. Te pripravljalne tekme nam prinašajo odgovore, ki jih potrebujemo. Naredili smo veliko dobrega med pripravami, moramo pa sproti še odpravljati opazne pomanjkljivosti. Pričakujem Maribor, ki bo uspešen, ko bo šlo zares. Potrebujemo določen čas, da se fantje, ki so prišli na novo, začutijo s soigralci in povsem prilagodijo. Ekipa je doživela nekaj sprememb, imamo različne profile igralcev, tudi drugačen način igre. Precej je novosti v primerjavi s prejšnjo sezono. Kljub temu pa smo skozi tekme že prihajali do številnih priložnosti, pravih zicerjev, ki jih na naslednjih tekmah moramo izkoristiti, drugače bomo kaznovani. To se ne sme več ponavljati,” še dodaja Milanič.

Oddaj komentar