VIDEO: Tudi Igor Jurišič za župana Maribora

Igor Jurišič

Bolj kot se bliža 18. oktober, zadnji rok za oddajo kandidature na prihajajočih lokalnih volitvah, več kandidatov tudi uradno naznanja svojo kandidaturo za župana Mestne občine Maribor. Včeraj je namreč kandidaturo za župana najavil tudi Igor Jurišič, poznan kot predsednik Popotniškega združenja Slovenije in predsednik Združenja Slovensko Korejskega prijateljstva.

Jurišič se bo v boj za županski stolček Maribora podal s sloganom Nemogoče je le začetek. “V življenju sem namreč imel že več izzivov za katere so drugi dejali, da so nemogoči. Zadnji takšnih, v katerega ni verjel prav nihče, je bil posaditev najstarejše trte na svetu hkrati v Seulu in Pjongjangu. In obe strani sta vedeli, da je cepič stare trte bil podarjen tako severu kot jugu. Nato mi je uspelo, da sem pred kratkim na otvoritev festivala Stare trte in nato trgatev, pripeljal skrbnika stare trte iz Severne in Južne Koreje, da sta pravzaprav prvič po Korejski vojni skupaj sedela kot gosta nekega uradnega dogodka,” izbiro slogana pojasni Jurišič.
In prav sposobnost združevanja bo rdeča njegovega delovanja, saj ob morebitni izvolitvi za župana Maribora napoveduje, da bo na mesta podžupanov povabil Franca Kanglerja, ki bo skrbel za infrastrukturo, Andreja Fištravca, ki bi ga zadolžil za področje družbenih dejavnosti in Zdravka Luketiča za področje zdravstva. “Če sem lahko za isto mizo združil predstavnika Severne in Južne Koreje, bom še Fištravca in Kanglerja,” je prepričan Jurišič.

Sicer pa ima Jurišič tudi že podrobno izdelan program, ki ga predstavi v priloženem videu.

Oddaj komentar