VIDEO: Predstavila se je Lista župana Andreja Fištravca

Lista župana Andreja Fištravca

V prostorih volilne pisarne dr. Andreja Fištravca se je danes predstavila njegova lista kandidatov za mestni svet oziroma nekaj njenih posameznikov.

Uvodoma je podžupan, sicer tudi član liste, Saša Pelko, predstavil listo. Lista je polna, kar pomeni, da šteje 45 kandidatov med katerimi je najmlajša 19-letna Nika Rene Reher, najstarejši pa Smiljan Pušenjak, ki šteje 83 let. Povprečna starost na listi pa je 45 let, kar nekako odraža državno povprečje. Na listi je devet kandidatov z izkušnjami iz mestnega sveta, kandidat Boštjan Zagorac ima izkušnje iz Državnega zbora, kandidat Milan Lukič ima izkušnje iz Državnega sveta prav tako bosta na listi trenutni podžupan in župan Andrej Fištravec, kar pomeni, da sta na listi tudi kandidata z izkušnjami županovanja. Na listi je tudi Zdenka Križanič, prejemnica Zlatega grba mesta in prejemnik Srebrnega grba, Smiljan Pušenjak.

Nekoč že mestna svetnica, ki bo tokrat poskusila ponovno na Listi župana Andreja Fištravca je Zdenka Križanič, ki jo je prepričal predvsem program in snovalci le tega. Več v priloženem videu.

O najpomembnejših projektih je spregovoril tudi podžupan Pelko, ki je prepričan, da sta prav brezplačen javni potniški promet za upokojence in izgradnja mestnega kopališča tista, ki bosta na prednostni listi ob morebitni vnovični izvolitvi Andreja Fištravca za župana Mestne občine Maribor. Bodo pa občani in občanke v prihodnjih štirih letih želi sadove preteklega mandata, predvsem kar se tiče nove mariborske sortirnice odpadkov, ki je del nove filozofije krožnega gospodarstva. Več v priloženem videu.

Oddaj komentar