VIDEO: Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede navdušila z naprednimi programi

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM

Minula petek in soboto so bile srednje šole in fakultete v znamenju informativnih dnevov, na katerih so se bodoči študenti in dijaki seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo. Informativni dnevi so način s katerim želijo fakultete bodočim brucem in srednje šole bodočim dijakom, ob tej pomembni življenjski odločitvi ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji karierni in študijski poti.

Prodekanica za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede se zaveda, da so bodoči študentje zaradi novega okolja nekoliko bolj zadržani, zato so jim skušali posredovati čim krajše, vendar pomembne informacije o fakulteti.

Prav gotovo je v današnjem času, ko se vedno več ljudi zateka k zdravi, ekološko pridelani hrani, študij na Fakulteti za kmetijstvo, še toliko bolj zanimiv. Po besedah rektorja fakultete, dr. Branko Kramberger, se prav zaradi tega, študijski program ves čas prilagaja.

Tako kot ostale mariborske fakultete ima tudi Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede tutorje študente, ki predstavljajo neko vez med študenti in profesorji. Vendar na njihovi fakulteti nimajo veliko dela. Zakaj? Preverite v priloženem videu.

Za dobro počutje, informiranost in obštudijske dejavnosti na fakulteti skrbi tudi Študentski svet Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, ki je prepričan, da je Fakulteta za kmetijstvo v Mariboru edinstvena.

Študente je torej prepričala predvsem lega fakultete, ki stoji tik ob gozdu in pogoji pridobivanja praktičnih znanj, ki so na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede ključni. Zato ne čudi, da fakulteta razpolaga s kar 400 hektarji poljskih in gozdnih zemljišč.

Oddaj komentar