VIDEO: Božična poslanica Mira Cerarja

Premier Miro Cerar je v božični poslanici državljankam in državljanom zaželel, naj praznike preživijo v miru in radosti, zbrani za domačo mizo in okoli božične jelke. Po njegovem mnenju je treba nameniti čas čarobnosti in pozitivne tople energije tudi tistim, ki nimajo takšne sreče, saj je božič tudi praznik solidarnosti, sočutja in upanja.

Tukaj je tudi njegovo voščilo iz Twiterja.

Drage državljanke in državljani! Naj bo božični čas poln lepih trenutkov, toplih besed in plemenitih dejanj. Srečno! #božič #christmas pic.twitter.com/JIYv2McyQ9

— dr. Miro Cerar (@MiroCerar) December 24, 2017

“Božični čas je čas domačnosti. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi. Je čas, ko namenimo več iskrene pozornosti drug drugemu. Živimo v svetu hitrih sprememb in žal vse prepogosto namenjamo pozornost vsemu tistemu, kar je v življenju v resnici drugotnega pomena. Zato je sporočilnost božiča toliko bolj pomembna,” je dejal premier v poslanici, ki so jo posredovali iz njegovega urada.

Po njegovem mnenju se je na božični večer treba spomniti na vse tiste, ki nimajo te sreče, da praznik preživljajo v miru in v krogu družine, torej na vse bolne, osamljene in druge, ki so tako ali drugače v stiski. Poleg tega se je treba spomniti in zahvaliti tudi vsem tistim, ki zaradi opravljanja svojega poklica praznika ne bodo mogli praznovati v zavetju toplega doma.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar