Večer bo že 19. podelil bob leta

Husam Franjo Naji,Bob leta 2016

Časopisna hiša Večer bo drevi že devetnajstič doslej razglasila bob leta. Avtorja po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti najboljše izjave, ki je bila lani objavljena v omenjenem časniku, bodo nagradili s priznanjem na prireditvi, ki bo tudi letos potekala v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor.

Med nominiranci za letošnjo nagrado so avtor fotoknjige o Mariboru Bojan Golčar, alpinist Marko Prezelj, scenarist Marko Vezovišek, poveljnik enot TO pri obrambi Šentilja Srečko Cehnar, zdravnica Ninna Kozorog, antropologinja Svetlana Slapšak, obramboslovec Vladimir Prebilič, meteorolog Andrej Velkavrh, ekonomist Matjaž Mulej in zgodovinarka Darja Kerec.

Od leta 1999, odkar Večer pripravlja akcijo Bob leta, je zmagovalne izjave podalo že 18 Slovencev, med njimi nekateri javnosti zelo znani iz sveta umetnosti, kot so Vlado Kreslin, Polde Bibič, Matjaž Javšnik ali Peter Boštjančič, pa tudi iz sveta politike in družbe, kot so Janez Janša, Franc Rode ali Ciril Ribičič.

Zadnja leta so nagrade večinoma prejemali ljudje, ki sicer niso del javnega življenja, so pa opozarjali na vse večjo socialno stisko v Sloveniji. Tako sta boba prejeli čistilka Jelka Bobonja iz Zasavja in učiteljica Bojana Potočnik iz Šentjurja. Lani je nagrada pripadla mariborskemu zdravniku in predstojniku oddelka za kardiologijo in angiologijo v UKC Maribor Husamu Franju Najiju. Največ glasov je prejel za besede: “Sposobni ljudje ustvarjajo delovna mesta, nesposobni pa jih uničujejo.”

Slovesna razglasitev bo tudi letos ob televizijskem prenosu nacionalne televizije potekala v Veliki dvorani SNG Maribor s začetkom ob 20. uri, po sedmih zaporednih letih zabavnega vodenja prireditve pa bo Tadej Toš to vlogo tokrat prepustil mariborskemu igralcu Juriju Drevenšku. Letošnjo prireditev bodo kot glasbeni gostje popestrili člani zasedb Big Foot Mama in Lačni Franz.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar