V Tednu otroka niz prireditev in delavnic za otroke in mladostnike

Foto: ZPM Maribor

V Mariboru bo v naslednjem tednu Zveza prijateljev mladine (ZPM) Maribor pripravila več prireditev pod skupnim naslovom Teden otroka. Otroci se bodo lahko družili na Trgu svobode, kjer bodo prireditve za otroke in družine, v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi, kjer bodo prireditve za mlade in starše, Teden otroka pa bodo zaključili na Domu Miloša Zidanška na Pohorju s prireditvijo za vse generacije.

V tednu od ponedeljka, 7. oktobra, do nedelje, 13. oktobra, se bodo tudi sicer po vsej Sloveniji odvijale prireditve v sklopu tedna otroka. Velik del prireditev bo pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, tudi v Mariboru bo ZPM Maribor pripravila niz različnih delavnic, prireditev, predavanj in drugih dogodkov, namenjenih otrokom in zaradi otrok. Ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah je osrednja tema letošnjega Tedna otroka ‘Naše pravice’, poslanica pa je pesem Toneta Pavčka, Naše pravice.

Na Domu Miloša Zidanška na Pohorju bo tradicionalni zaključek Tedna otroka. Vir: ZPM Maribor

ZPM Maribor pripravlja niz prireditev Teden otroka od 7. do 11. oktobra na temo Naše pravice, seznam vse prireditev najdete na spletni strani ZPM Maribor. Z mladino pa pripravljajo brezplačne tečaje za mlade v istem časovnem obdobju. Organizirali bodo Foto natečaj, Impro gledališče ter Mini tečaj prve pomoči. Delavnice bodo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16) in so namenjene mladim od 15. leta dalje. Potrebna je predhodna prijava. Že tradicionalno pa bodo pripravili tudi Veselo pohorsko soboto na Domu Miloša Zidanška na Pohorju v soboto, 12. oktobra, od 12. ure naprej.

Oddaj komentar