V Državnem zboru Marka Borisa Andrijaniča imenovali za ministra brez listnice

Parlament. Vir: Google maps

DZ je imenoval Marka Borisa Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo. Na ta položaj ga je predlagal premier Janez Janša, ki je pojasnil, da bo njegova naloga vodenje novoustanovljene vladne službe in koordinacija aktivnosti na področju digitalne preobrazbe znotraj vlade.

Andrijanič je takoj po glasovanju prisegel pred DZ in poslance tudi na kratko nagovoril. Kot je dejal, si bo prizadeval, da digitalizacija postane nacionalna prioriteta in projekt, ki združuje ne le celotno družbo, pač pa tudi celotno politiko. Proti imenovanju novega ministra so glasovali poslanci LMŠ, SD, Levice, SAB in nepovezani poslanci ter en poslanec DeSUS. Strinjali so se s pomenom digitalizacije za prihodnost Slovenije, a so večinoma menili, da gre le za preusmerjanje pozornosti od neuspeha na nedeljskem referendumu.

Imenovanje Marka Borisa Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo, je v današnjem glasovanju v DZ podprlo 45 poslancev – poleg koalicijskih tudi poslanci SNS, narodnosti in dva poslanca DeSUS. Poslanec DeSUS Robert Polnar je glasoval proti, prav tako poslanci LMŠ, SD, Levice, SAB in nepovezane poslanske skupine.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar