UKC Maribor: Val pričakujejo januarja in februarja, gradnja objekta za covidne paciente pa iz januarja zamaknjena

Več kot 4 milijone vreden novi objekt Univerzitetnega kliničnega centra Maribor za covidne bolnike v zamudi.

Montažni objekt za covidne bolnike v UKC Maribor bodo začeli graditi najkasneje v roku enega meseca, so poudarjali sredi lanskega decembra. A januar se bliža koncu, nič pa ne kaže na to, da bi se objekt začel postavljati.

Pričetek gradnje z zamikom

Zaradi tega smo se obrnili na UKC Maribor, da nam pojasnijo kaj se dogaja. Za naš medij so odgovorili, da je trenutno v pripravi projektna naloga in razpisna dokumentacija za javno naročilo: “Razpis za izvedbo bo objavljen do konca tega meseca z rokom za oddajo ponudb 15 dni. Pričetek gradnje se pričakuje v drugi polovici februarja 2021.”

Ker se število covidnih bolnikov zmanjšuje počasi, bi prostorsko stisko s tem objektom nekoliko omilili, zanj je Vlada sicer odobrila 4,5 milijona evrov. Ob predstavitvi projekta je strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin dejal: “S tem bomo tudi sprostili kapacitete, ki jih v ustanovi potrebujemo za zdravljenje necovidnih pacientov, saj so ti v času epidemije prikrajšani in moramo nujno poskrbeti tudi zanje.” 

Tretji val pričakujejo januarja in februarja, gradili pa bodo šele konec februarja

V mariborski bolnišnici so pred časom povedali, da pričakujejo tretji val epidemije v januarju in februarju. Torej poraja se vprašanje koliko je smiselno postavljati objekt za covidne bolnike šele v drugi polovici februarja.

Sicer pa bodo objekt po načrtih postavili na parkirišču ob stavbi onkološkega oddelka. Gradnja pa bi se po začetku zaključila v treh mesecih. Objekt naj bi kasneje služil kot nadomestni objekt celotnega infekcijskega oddelka, za čas ko bo v gradnji nova infekcijska stavba, ki je v načrtu namesto sedanje dotrajane.

Oddaj komentar