Tretja izdaja Žametne večerje z zvenečimi imeni in še več mladega talenta

Pod znamenito mariborsko Kalvarijo se bo v torek, 4. junija 2024, odvila tretja Žametna večerja med vinogradi.

V ospredju edinstvenega gastronomskega dogodka, ki bo ponovno na posestvu Biotehniške šole Maribor, je sodelovanje dijakov SŠGT Maribor in študentov VSGT Maribor z uveljavljenimi strokovnjaki ter ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu. Novost projekta je razširitev kompetenc, ki jih mladi upi s svojimi mentorji predstavijo 150 gostom kulinaričnega doživetja na prostem; ob kuharstvu bo posebne pozornosti letos deležen tudi način postrežbe. Gostujoča chefa v vlogi mentorjev bosta Jorg Zupan in Luka Jezeršek, udeležence dogodka pa bo razvajal tudi mariborski chef Sebastjan Plevčak.

Pod vinogradom potomk Najstarejše trte na svetu bo omizju s 150 gosti postreglo okoli 80 študentov in dijakov mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki bodo v okviru t. i. long table dogodka ustvarili prvovrstno vinsko-kulinarično doživetje ter z njim opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu. Ob podpori prepoznavnih mentorjev bodo na Žametni večerji svoje veščine in ambicije predstavili štirje mladi upi s področja kuharstva in strežbe:

Lan Verko, dijak SŠGT Maribor, z mentorjem Jorgom Zupanom (Breg, Aftr), in Klara Šmigoc, študentka VSGT Maribor, z mentorjem Luko Jezerškom (Gostilna Dvor Jezeršek, Gostilna na Gradu) ter Antonio Pintarič, dijak SŠGT Maribor, in Ana Marija Šavli, študentka VSGT Maribor, z mentorji Lovrom Visočnikom, Davidom Možičem in Jernejem Lubejem.

Priprave mladih upov na Žametno večerjo 2024 so v polnem teku: Antonio Pintarič in Ana Marija Šavli sta v družbi barmana Davida Možiča že pripravila svoja koktejla, ki ju bosta postregla na dogodku.

Lovro Visočnik je skupino dijakov in študentov poučil o pravilni pripravi omizja (foto), medtem ko je Lan Verko pod budnim očesom Jorga Zupana ustvaril enega od hodov Žametnega menija. Sledi še kreacija krožnika Klare Šmigoc in Luke Jezerška, postopek priprav pa bo zaokrožila izbira vinske spremljave, ki jo bosta mlada upa strežbe izpilila s sommelierjem Jernejem Lubejem.

Soorganizatorji Žametne večerje med vinogradi so Zavod za turizem Maribor, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem (VSGT) Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem (SŠGT) Maribor, Biotehniška šola Maribor ter podjetje Factumevent. Karte za Žametno večerjo med vinogradi 2024 bo moč kupiti preko spleta, in sicer od srede, 24. aprila 2024. Rezervacije kart niso mogoče.

Oddaj komentar