Tamara Zidanšek v polfinalu OP Francije!

Tamara Zidanšek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po zmagi v četrtfinalu postala prva polfinalistka odprtega prvenstva Francije in obenem prva polfinalistka enega največjih turnirjev v samostojni Sloveniji.

Z uvrstitvijo v polfinale turnirja za grand slam je Zidanškova dosegla največji uspeh kariere in poskrbela tudi za največji teniški uspeh v samostojni Sloveniji med posameznicami.

Takoj po tekmi je na igrišču povedala: “Res sem presrečna. Hvala vsem, ki ste danes prišli in navijali zame. Hvala ekipi, odlični ste. Hvala vsem doma, presrečna sem, da sem v polfinalu Rolanda Garrosa” Nato pa je spregovorila še o današnjem dvoboju: “Pred dvobojem sem vedela, da me čaka težka borba. Vodila sem 7:5 in 4:2, a se je vrnila. V tistih trenutkih sem imela težave, saj sem močno popustila. V tretjem nizu pa sem nato znova našla ritem. Počutila sem se vedno bolje in se znova začela boriti.” Fabrice Santoro jo je nato vprašal, ali bo v naslednjih dveh urah počivala ali morda spremljala dvoboj med Ribakino in Pavljučenkovo:  “Oboje. Malce se bom spočila, a si bom tudi ogledala točko ali dve proti moji morebitni tekmici.”

Premagala 35. igralko sveta

Konjičanka je premagala še oviro v četrtfinalu in se uvrstila med 4 najboljše tekmovalke letošnjega OP Francije. Z rezultatom 2:1 v nizih je premagala Španko Paulo Badoso, 35. igralki sveta.

V polfinalu se bo Slovenka pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

BADOSA (ŠPA/33) – ZIDANŠEK (SLO)
5:7, 6:4, 5:7

Oddaj komentar