Takšno vreme lahko pričakujete

FOTO: Pixabay

Zvečer bodo še krajevne plohe in na vzhodu posamezne nevihte. Zjutraj bo v zahodni in severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek se bo od jugozahoda pooblačilo. Popoldne bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji občasno deževalo. Pihal bo šibak vzhodni veter. V torek bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo zvečer oplazila Slovenijo. Pred njo priteka nad naše kraje z vetrom zahodnih smeri topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Ob severnem Jadranu bo večinoma suho, drugod bodo predvsem sredi dneva in popoldne krajevne plohe. V Kvarnerju bo pihala burja.

Oddaj komentar