Starši pokojne deklice vložili ovadbo zoper starše, kjer je bila v varstvu, pa tudi zoper lastnika in njegovega brata

FOTO: Pixabay.com/Slika je simbolična

Kot poroča Večer, so po tem, ko je deklica v Mengšu po ugrizu psa umrla, starši vložili več ovadb. Oče jim je dejal, da pes ni ubil le njihove deklice, vendar vse njene domače. “Če bi vsaj eden od treh vpletenih deloval, kot bi moral, bi bila naša deklica še živa, tako pa je ni več med nami,” je še dodal za Večer.

Poročali smo že, da je policija zaključila, da nikomur ni mogoče očitati povzročitve smrti iz malomarnosti. Starši so, kot poroča Večer, vložili vadbo zoper starše deklice, kjer je bila deklica takrat v varstvu, poleg tega pa tudi zoper lastnika psa in njegovega brata. Dejali so, da želijo izvedeti, kaj se je takrat na dvorišču dogajalo.

Starši deklice, kjer je bila pokojna na obisku, so deklico vzeli iz šole, ob tem pa so morali vnesti kodo, s katero so jo iz šole spustili. Zatrjujejo, da za to niso vedeli in se sprašujejo, kako to, da se v šoli niso prepričali h komu gre otrok. Deklica sicer ni bila prvič v varstvu. Hkrati zatrjujejo, da do tega zagotovo ne bi prišlo, če bi bili starši ob dekletih, ko sta se igrali, prav tako, če bi lastniki psa imeli vrata zaprte.

“Če bi vsaj ena od teh treh odgovornih oseb ravnala, kot bi morala, bi bila naša deklica še živa,” je še za Večer dejal oče.

Oddaj komentar