Slovence na paralelni tekmi izločili olimpijski prvaki

Avstrija je zmagovalka zadnje preizkušnje v alpskem smučanju na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

V finalu paralelne ekipne mešane tekme je premagala Nemčijo. V malem finalu je tretje mesto osvojila Norveška. Slovenija je tekmo pred tem končala v četrtfinalu proti kasnejšim zmagovalcem in bila skupno sedma med 15 reprezentancami.

Slovenska severna soseda, ki je preizkušnjo kot vodilna v pokalu narodov edina začela šele v četrtfinalu, tam pa premagala Slovenijo, je bila v finalu boljša od Nemčije po skupnem času njenega najboljšega para. Izid v vožnjah je sicer bil 2:2.

ZDA ostale brez medalje

Zmage za Avstrijce sta dosegla Stefan Brennsteiner in Katharina Liensberger, za Nemčijo pa sta bila boljša Lena Duerr in Alexander Schmid, a je bila zmaga slednjega v zadnji vožnji premalo, saj bi moral v cilj prismučati s časom 23,68 sekunde, za tem ciljem je zaostal za 0,19 sekunde.

V malem finalu je do tretjega mesta prišla Norveška, ki je prav tako z boljšim časom v sicer izenačenem dvoboju 2:2 premagala ZDA. Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je tako tudi v šestem nastopu na teh igrah ostala praznih rok.

Zmagovalka današnje tekme, ki je bila prestavljena za en dan zaradi močnega vetra na prizorišču, je v četrtfinalu premagala Slovenijo. Izid je bil 3:1.

Edino točko za Slovenijo je v četrtfinalu osvojil srebrni veleslalomist Žan Kranjec, ki je bil boljši od Johannesa Strolza. A točka je prišla prepozno, saj je do njegovega nastopa Slovenija že zaostajala z 0:3.

Napake in odstopi

Andreja Slokar je v prvem dvoboju s Katharino Truppe po napaki v zgornjem delu odstopila, sledil je še odstop Mihe Hrobata proti Stefanu Brennsteinerju. Hrobatu je ponagajal močan sunek vetra.

Tina Robnik je nato za pičle štiri stotinke sekunde izgubila tretji dvoboj proti Katharini Liensberger.

Za uvrstitev v četrtfinale je Slovenija pred tem v osmini finala po izenačenem izidu 2:2 premagala Kanado z boljšim časom najboljšega para. V tem nastopu je namesto Robnikove nastopila Ana Bucik.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar