Marcos Tavares: Zakorakal sem v zadnjo sezono v svoji karieri

Marcos Tavares, najboljši strelec in rekorder po številu nastopov za NK Maribor, je v vijoličastem klubu podpisal svojo zadnjo pogodbo kot igralec. Po sezoni se bo z igrišča preselil v pisarne Ljudskega vrta.

“Dragi navijači. Ta zapis pišem s cmokom v grlu. Zakorakal sem v zadnjo sezono v svoji karieri. Z NK Maribor sem podpisal svojo zadnjo pogodbo kot igralec. Mojo srce še hoče, telo pa kliče k počitku,” je na FB strani zapisal kapetan vijoličastih. Novico so potrdili tudi v NK Maribor. “Gre za zadnjo kapetanovo pogodbo, ki je pripravljena na način, da se potem preseli v druge vode. Torej z igrišča v pisarne. V pogovorih je prevladala obojestranska želja, da Marcos ostane v klubu tudi v prihodnje in me veseli, da imamo skupno pot. Pripravlja se slovo, kot se za kapetana, kot je Marcos, za legendo kluba z vrha vseh seznamov spodobi. Dobro vemo, kakšen pečat je dal Marcos klubu in kaj je klub naredil za njega. Zato bomo poskrbeli, da se zgodba ne konča, ampak gre naprej v drugačni obliki. Najprej pa ostaja Marcos v slačilnici kot mentor, pomočnik na igrišču, potem bomo poiskali najbolj primeren trenutek za uraden zaključek aktivne zgodbe v vijoličastem in poslovilno tekmo, ki bo dogodek, kot ga, upam, Maribor ob podobni priložnosti ne pomni,” je na spletnim strani NK Maribor podaljšanje in utrditev sodelovanja predstavil športni direktor Marko Šuler.

Vir: FB stran Marcos Tavares MT9

“V tej sezoni bom zadnjič kot igralec stopil na nogometne zelenice. Skupaj s klubom smo se odločili, da ostanem še to sezono, ker si želim tako v slačilnici kot na terenu pomagati mladim igralcem. Želim si še zadnjič stopiti pred vas, dragi navijači. Želim si sezono pred polnimi tribunami in želim se vam zahvaliti na vsakem stadionu in vsaki zelenici posebej. Enostavno se nisem mogel posloviti pred praznimi tribunami. Želim se vam zahvaliti za podporo in vzpodbudo skozi mojo kariero in si še zadnjič zadeti, preden kopačke postavim v kot. Še zmeraj sem motiviran in si želim pomagati na igrišču kolikor le lahko in to bom tudi dokazal. Vsako minuto, ki jo bom dobil, bom izkoristil, kot da bi bila moja zadnja. Zame bo to izjemno čustvena sezona. Vesel sem, da jo bom delil z vami, dragi navijači. Želel bi si, da bi ta sezona trajala in da bi si jo lahko za zmeraj vtisnil v spomin. Verjamem, da se bo končala tako, kot že od nekdaj sanjam,” je zapisal Tavares, ki je je slovo od igrišč potrdil z 209 goli in 584 nastopi – “vijol’čne številke, ki jih bo težko preseči,” pravijo v NK Maribor. Prav tako je Tavares absolutni rekorder kluba ter s 157 goli najboljši strelec v zgodovini prve lige.

 

Oddaj komentar