S strelom proti hiši ustrelil hišno ljubljenko

Ustreljena domača ljubljenka, vrana Vilma. VIR: Facebook, Branko Kolar

“Danes smo se poslovili od naše vrane Vilme… v spomin nekaj starih posnetkov in današnji, zadnji! Na dvorišču hiše jo je čez ograjo, proti hiši, ustrelil lovec, sodeč po oblačilih in puško na rami,” je zapisal Branko Kolar na Facebooku.

Pohvalil policista za korektno opravila svoje delo

Zapisal je, da ga ni uspel ustaviti, ker so po streljanju morali umirit ostale živali in zapreti pse. “Seveda sem nato poklical policijo zaradi suma kaznivega dejanja. Pohvala policistoma, ki sta korektno, z veliko truda opravila ogled in poizvedovanja. Strelca še nismo identificirali,” je nadaljeval.

Lovce poziva, da se izognejo njegovemu vidnemu polju

V nadaljevanju je pojasnil, da so do zdaj pustili lovce na miru, “da opravljajo svoje “delo”, čeprav so večkrat hodili čez našo parcelo. Sedaj jih javno pozivam in opozarjam, da se izognejo mojemu vidnemu polju, da ne bodo kamenjani… pa naj stane, kar more.”

Ni izgovorov za streljanje proti hiši čez ograjo

“Dokler lovske družine (LD Košaki, Malečnik Celestrina) ne počistijo v svojih vrstah takšnih amoralnih osebkov, bodo na zelo slabem glasu. Ni izgovora! Streljanje proti hiši čez ograjo, na trenutno prepovedano vrsto za ulov, zapustitev kraja, povzročanje splošne nevarnosti, ker smo bili zunaj na terasi hiše. Upam, da osebek za vedno izgubi pravico do strelnega orožja… (jaz pa zbiram kamne na parceli…),” je ostro zaključil Kolar po tistem, ko je bila ustreljena njihova vrana ter prestrašene vse živali.

Oddaj komentar