Ravnatelji pričakujejo več informacij o poteku pouka

Vir: pixabay.com

V organizaciji Zavoda RS za šolstvo bo na Brdu pri Kranju potekala tradicionalna konferenca ravnateljic in ravnateljev šol in vrtcev. Novo šolsko leto je tako rekoč pred vrati, zato ravnatelji pričakujejo predvsem več pojasnil, kako bo glede na epidemiološke razmere potekal pouk. Izhodišča in usmeritve jim bo predstavila ministrica Simona Kustec.

Na mizi naj bi bili štirje modeli možnega poteka pouka v jeseni, odvisno od epidemiološke slike razširjenosti novega koronavirusa v državi. Skrajna sta, da vsi šolarji pridejo v šolo brez omejitev oz. da so vse šole zaradi izjemno slabe epidemiološke slike popolnoma zaprte. Predvidena pa sta še dva vmesna modela, in sicer kombinacija pouka v razredu in na daljavo, kot smo ji bili priča maja in junija. Po enem modelu bi imeli učenci od 1. do 5. razreda pouk v šoli, preostali na daljavo. Drugi model pa predvideva, da je lahko nekaj učencev tudi predmetne stopnje v šoli, drugi pa na daljavo.

Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Gregor Pečan je pred dnevi za STA dejal, da si ravnatelji in starši ne želijo, da bi se pouk začel z zamikom, ampak 1. septembra, in da bi ga vsi obiskovali v šolah.

Kot napovedujejo na zavodu za šolstvo, bodo na konferenci posebno pozornost namenili “predstavitvi didaktičnih in organizacijskih usmeritev za različne oblike izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa in ravnanju vrtcev in šol ob nepredvidenih okoliščinah”. Izhodišča in usmeritve na področju vzgoje in izobraževanja za prihodnje obdobje bo ravnateljem predstavila ministrica za izobraževanje Kustečeva.

Predstavili bodo tudi izsledke raziskave o izobraževanju na daljavo, ki so ga šole uvedle po razglasitvi epidemije, ko so se 16. marca zaprli vsi vzgojno-izobraževalni zavodi. Prav tako bo v sklopu konference danes novinarska konferenca, na kateri bo poleg ministrice sodeloval tudi direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj.

Konferenca bodo zaradi ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa izpeljali v treh enakih izvedbah, danes ter v sredo in četrtek.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar