Programski svet RTVS bo razpravljal o kandidatih za direktorja televizije

RTV Slovenija. Vir: Google Street View

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo danes na izredni seji obravnaval predlog generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha, naj poda predhodno soglasje k imenovanju na mesto direktorja nacionalne televizije za oba prijavljena kandidata, tako Patrika Grebla kot Uroša Urbanijo. Končno odločitev bo sprejel sam, je napovedal.

Greblo v predlaganem programu dela navaja, da bo prvi program Televizije Slovenija (TVS) še naprej ostal osrednji nacionalni televizijski program z najširšim obsegom vsebin in najširšim ciljnim občinstvom. Drugi program TVS je medtem tradicionalno namenjen športnim prenosom, z ostalimi vsebinami pa bodo skušali pritegniti gledalce v aktivnih letih, pri čemer bo poudarek na dokumentarnih oddajah in na hibridnih oddajah z informativnimi in razvedrilnimi vsebinami.

Programski svet bo po izredni seji nadaljeval redno sejo

Urbanija pa meni, da je pomembna evalvacija programa. Priprave programsko-produkcijskega načrta se je treba po njegovih besedah lotiti s pregledom dosežkov preteklega obdobja, pri čemer je treba upoštevati več področij od vloženih virov preko gledanosti do priložnosti za nadgradnjo. Program pa je treba ocenjevati tudi sproti, je poudaril. Podajanje vsebin je treba okrepiti tudi preko mobilnega telefona, prav tako je ključno okrepiti dostop in vidnost spletne TV, je navedel.

Programski svet bo po izredni seji nadaljeval redno sejo, ki so jo prekinili 21. junija. Med temami, ki so še ostale, so denimo kadri v televizijskem informativnem programu.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar