POZOR! Predstavljajo se kot kriminalisti ali policisti, nato pa ogoljufajo svoje žrtve

Vir: Pixabay.com

S Policijske uprave Maribor smo dobili opozorili, da se na območju celotne Slovenije v zadnjem času beleži več kaznivih dejanj goljufij, pri čemer se storilci starejšim osebam po telefonu predstavijo kot kriminalisti ali policisti in jih prepričajo, da gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer naj dvignejo denar, da se bo potem preverilo ali so bankovci pristni.

Policisti PU Murska Sobota so minulo sredo prejeli prijavo, da sta dva neznana storilca po telefonu lažno prepričala starejšo oškodovanko, da sta kriminalista in da bo z njima odšla na pošto, kjer bo dvignila denar, da bosta preverila pristnost bankovcev. Storilca sta prišla domov po oškodovanko in jo s svojim vozilom odpeljala na več različnih pošt, kjer je oškodovanka dvignila denar in ga predala storilcem. Po prejemu denarja sta storilca s kraja odšla in oškodovanko pustila na pošti.

“Opozarjamo, da se pojavlja več različnih načinov goljufij, pri katerih storilci potrkajo na domove potencialnih žrtev. Storilci vedno znova najdejo nove načine, velikokrat pa poskušajo ogoljufati starejše osebe. Starostnikom zato svetujemo, naj bodo posebej pozorni, ko jih na domu obiščejo neznanci. Policisti svojcem starejših oseb svetujemo, da se o takšnih primerih z njimi pogovorijo. Opozorijo naj jih, da v svoje domove ne spuščajo neznancev. Če kljub temu ti zvonijo ali trkajo po vratih, svetujemo, da občani pokličejo policiste na tel. št. 113,” so zapisali v sporočilu s PU Maribor.

Oddaj komentar