Na “sveti travi” v Ljudskem vrtu bo “odigrana” posebna tekma: Dogodek, ki obljublja zabavo in dobrodelnost

foto: Marko Pigac

Pripravite se na vznemirljiv in ganljiv dogodek, ko se sezona nogometnih šol v Mariboru slavnostno zaključi v Ljudskem vrtu, v petek, 16. junija, ob 17. uri. 516 otrok in njihove starše ter babice in dedke bodo v poletje pospremili skozi “VIJOL’ČNA VRATA” in sicer z dogodkom, ki obljublja zabavo in dobrodelnost.

Ob tej priložnosti bo na “sveti travi” v Ljudskem vrtu “odigrana” posebna prava tekma med članskim moštvom NK Maribor in otroci.

Vendar to ni vse – nekdo z “zlato nogo” bo imel priložnost oditi domov z glavno nagrado v višini 1000 EUR, če s sredine igrišča zadene VIJOL’ČNI GOL oz VIJOL’ČNA VRATA. Tudi mladi predstavniki 15 osnovnih šol iz Maribora se bodo preizkusili v spretnostnem ciljanju in v boju za privlačno nagrado.

“Zahvaljujemo se izjemnemu partnerju NK Maribor, vodstvu in igralcem. Še posebej pa glavnemu pokrovitelju, podjetju Curaprox ter izjemnim projektnim pokroviteljem: Europark Maribor, Marles, GO4GOAL, Decathlon, Terme Sv. Martin in Moja Tiskarna,” so zapisali soorganizatorji. Ta dogodek si, kot zapišejo v nadaljevanju, prizadeva združiti lokalno skupnost, ljubitelje nogometa in posameznike, ki si želijo podpreti dobrodelne namene.

Sredstva zbrana pred in na dogodku bodo namenjena Zavodu 13, predali jih bodo gospe Petri Greiner.

“Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo posebno ljubezen, da jih praznujemo ob koncu šolskega leta, da jim pričaramo zabavo in jih pospremimo v lepo poletje – ne glede na izzive prejšnjega šolskega leta. Verjamemo, da ima šport moč, da ljudi poveže in ustvari pozitiven vpliv v družbi,” so sporočili organizatorji.

Ob 17.00 se bo pričela mini “Olimpijada” nogometnih šol iz 15 mariborskih osnovnih šol, potem sledi streljanje na “Gol za jurja” is strani udeležencev in otrok, na koncu pa sledi še nogometna tekma med vsemi otroci in ekipo NK Maribor. Dogodek se bo predvidoma zaključil ob 18.30 uri.

Oddaj komentar