Po smrti moža in očeta v težki stiski

Začenja se jesenski humanitarni pohod na Urban, tudi tokrat malo drugače. Od danes pa vse do 3.10. se lahko odpravite na samostojni ali družinski pohod na Urban. Zbirajo prispevke za družino s Sredme.

“Kljub vsem protikoronskim ukrepom, nimamo namena kar odnehat z našim priljubljenim projektom. Tako bomo tudi tokrat izpeljali drugačno, a tudi zelo vabljivo obliko akcije!
Glavni namen prireditve je vzpodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, smo naše pohodniške prireditve obogatili z akcijo solidarnosti,” so zapisali organizatorji.

Vsak, ki bo prispeval vsaj en evrov in poslal fotografijo z Urbana, bo sodeloval v nagradnem žrebanju za lepe nagrade.

Tokrat zbirajo prispevke za mamo in hči s Sredme.

Mama in hči, učenka 3. razreda OŠ Kamnica, sta po smrti moža in očeta, ter selitvi starejših otrok, ostali sami. Živita v majhni hiški na Sredmi nad Bresternico, a za eno odraslo žensko z otrokom predstavlja to kar velik izziv. Sploh, ker ima gospa zdravstvene težave.

Glede pomoči družini so v preteklih mesecih navezali stik s CSD Maribor, ki družino obravnava v smislu pomoči materi. Nekako poskušata živeti s 655,57 € mesečnega dohodka (socialne pomoči, otroškega dodatka in pokojnine), odplačevati pa bi morali še kredit, ki ga je sklenil pokojni mož.

Trenutno odplačevanje stoji, ker nimata sredstev, da bi to lahko poravnala. Pravkar sta morali poskrbeti za drva, kar jima je bil velik zalogaj ob vseh tekočih stroških. Za šolo v naravi ni bilo denarja, ki jo je deklica vendarle doživela, ker so ji v OŠ Kamnica našli donatorja, ki bo poravnal znesek. Veseli bosta že kakšne pomoči pri popravilu hiše ali pri plačilu položnic, ki jih mora mama mesečno žal prednostno izbirati, da ostane za ostale življenjske stroške.

Se vas je zgodba dotaknila? Potem vas pozivamo »NA NOGE! Za boljše življenje.«

Načini darovanja v tokratni akciji:

1. pošlji SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 (s tem daruješ 5 eur)
ali
2. darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici
* v nedeljo, 3. oktobra, med 8.00-10.00
ali
3. nakazilo na TRR:
Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca , sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Oddaj komentar