Mariborski študentje obdarili 103 otroke

Nocoj je bil na Štuku poseben večer. Dvorano so napolnili otroci študentskih družin, ki so si najprej ogledali predstavo o Babici Zimi, potem pa dočakali Božička. Ob pomoči palčkov so razdelili 103 darila.

Babica Zima in snežinke so zaplesale in zapele.
Babica Zima in snežinke so zaplesale in zapele.

Predstavniki Kluba študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) in Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) so nocoj pripravili sicer že tradicinalno obdarovanje otrok študentskih družin. Letos z dvema novostma: obdarili so tudi 9 otrok iz socialno ogroženih družin, na sam dogodek pa so povabili tudi prijatelje, ki sicer formalno niso več študentje, ampak precej pomagajo pri projektih, organizacijah prireditev in podobno.

Otroci so uživali v Božičkovem naročju.
Otroci so uživali v Božičkovem naročju.

Tako se je dvorana lesketala v sojičih barvah, slišalo pa se je vriskanje in vzklikanje otrok, ki so navdušeno odpirali in kazali darila: “Dobil sem legice”, “jaz pa električno violino”, “jaz sem dobila Monopoly”, so nam povedali otroci. Bojda je Božiček točno vedel kaj so si želeli, kdo mu je povedal, pa niso prepričani. Sklenili so, da so mu verjetno pomagali palčki.

bozicek-studentje-7

Oddaj komentar