Po mariborskih ulicah bodo vozili legendarni Ponyji

"Ljubezen na prvi pogled", vir: facebook profil MojPony in jaz

V okviru festivala Ezl Ek, ki se začenja danes in bo potekal ves vikend, se bo v soboto, 25.5.2019, zgodil tudi retro dogodek “Moj Pony in jaz imava nov obraz”.

Zabava na kolesarskem dogodku v retro stilu se bo začela ob 11.30 z zbiranjem na prehodu iz Grajskem trga na Trg Svobode, ob glasbi iz 80-h let, kjer bodo vsem udeležencem podelili nalepko dogodka. Potem se bodo udeleženci ob spremljavi zlatega hrošča, podali na nepozabno parado po mariborskih ulicah. Peljali se bodo čez Trg leona Štuklja, po Lentu mimo Stare trte, po Smetanovi ulici, mimo Mitnice, do Račjega dvora, pod Kalvarijo, mimo Mestnega parka, po Partizanski ulici, mimo Cityja, na Glavni trg, od koder se bodo sprehodili skozi mesto nazaj do Grajskega trga, kjer bo udeležence pričakala nora zabava in podelitev nagrad. Namen dogodka je, da Maribor postane mesto, kjer lahko vsak sedi na kolesu. Vemo, da je dobro živeti v mestu, ki skrbi za kolesarje in s tem za čistejše okolje.

Pot retro parade s kolesi Pony
Grajski trg (kođak – krog okoli spomenika), mimo Večera, do krožišča pri Narodnem domu, pri Niagari bo parada zavila na Lent. Po Lentu do Strme ulice, nato na Koroško, nazaj do FERIja in na Smetanovo (bike sharrow) do Turnerjeve. Po Turnerjevi do Vrbanske in Račjega dvora, pod Kalvarijo, tako da se bo pot nadaljevala po Mladinski (mimo Ljudskega vrta), nato do Partizanske ceste, vse do trgovskega centra City. Od tam do Glavnega trga, nato pa bo od Glavnega trga sledila hoja ob kolesu čez mesto do prizorišča na Grajskem trgu. Skupna dolžina proge je približno 8 km. Komur je pot prezahtevna se lahko priključi tudi drugje na poti. Zaključek kolesarjenja z legendarnimi Ponyji bo približno ob 14. uri na Grajskem trgu, ko bo sledila podelitev nagrad, igre in zabava.

Legendarni Pony, vir: Facebook profil MojPony in jaz

Pomembno je vedeti
Na parado lahko pridete sami ali v skupini. Povežite se s prijatelji, družino, s kolesarsko mrežo in pridite na dogodek. Pridite z otroci. Če so prerasli otroški sedež se na pot lahko podajo na svojem kolesu. Pridite z ljubljenčki. Pridete lahko s katerimkoli kolesom. Čeprav je to Pony parada in retro zabava, je to predvsem druženje in spodbujanje mobilnosti s kolesom. Zato poiščite svoja stara kolesa, nova kolesa, opremite jih, našemite jih, za kolesa ni nobenih pravil. Seveda če imate na izbiro staro ali Pony kolo in novo kolo, pridite s Pony ali starim kolesom raje kot z novim.

Parada kostumov
Našemite se. Pridite oblečeni v stilu 80-ih let, športno, zabavno, duhovito, izvirno. Poiščite oblačila iz tistih časov, poiščite kakršnikoli kostum in pridite na parado. Objavite sliko na družabnem omrežju.

Kakšen je namen dogodka?
V mestu kjer je kolesarjenje podprto, se gotovo dobro živi. Kolo je najpreprostejše in najhitrejše samostojno vozilo. Kjer je veliko kolesarjev, je zrak boljši, ulice varnejše, gneča na cestah manjša. To je mogoče doseči, če se lahko vsakdo, od otrok do starejših, varno vozi po kolesarskih stezah in lahko vsak pride tja, kamor želi.
V MojPony in Jaz, Hiši idej in Mariborski kolesarski mreži podpirajo projekte, kjer bodo otroci, odrasli in starejši lahko uživali v prednostih kolesarjenja. Želijo namreč, da Maribor postane mesto, kjer lahko vsak varno kolesari po ulicah.
Pravico udeležbe na paradi “MojPony in Jaz imava nov obraz” imajo kolesarji starejši od dopolnjenih 15 let, ki so sposobni predpisano traso prevoziti v času in po pravilih, ki jih določi organizator. Kolesarji, mlajši od 15 let se parade lahko udeležijo v spremstvu staršev oziroma odrasle osebe – spremljevalca. Omejitev v spolu in vrsti kolesa ni. Glavno je, da ga udeleženec poganja z močjo lastnih mišic. Prav tako ni omejitev glede statusa kolesarja.

Pony na potepu, vir: Facebook profil MojPony in jaz

Nagrade
Na dogodku bo organizator podelil nagrado za najbolj odštekano opremljeno kolo, nagrado za najbolj odštekano oblečenega udeleženca, nagrado za najbolj zanimivo oziroma glasno hupico in nagrado za najstarejšega udeleženca.
Z donacijo 13 EUR na samem dogodku lahko podprete Zavod 13 in dobite darilno vrečko z simbolično vsebino.

Oddaj komentar