Permakulturni inštitut Maribor do nove zaposlitve s pomočjo razpisa Mentorske sheme za socialna podjetja

Permakulturni inštitut Maribor je s pomočjo mentorskega programa zvišal kompetence zaposlenim v socialnem podjetju in zaposlil novo sodelavko. Lani jeseni se je inštitut prijavil na javni razpis Mentorske sheme za socialna podjetja, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Razpis so dobili in tako izvajali mentorski program od novembra lani do avgusta letos.

V tem obdobju so zaposleni pridobili dovolj znanja in motivacije, da so ustvarili novo delovno mesto. Direktor inštituta je zelo zadovoljen z njihovo izvedbo razpisa. “Z mentoriranjem smo pridobili predvsem močno tržno naravnanost, ki nam je prej manjkala. Kot neprofiten zavod se vedno soočaš z vprašanjem kako financirat svojo dejavnost. Spoznali smo zelo dosti ugodnih metod oglaševanja in informiranja. S tem ne povečujemo samo prihodkov ampak lahko ozaveščamo širšo javnost o trajnostnih praksah, kar je pri nas na prvem mestu. Optimizirali smo spletne strani in s tem pridobili zelo visoko rangiranje v google iskalniku. Moram priznat, da sem se včasih tekom mentoriranja počutil kot v šoli pri pouku informatike, ko smo s pomočjo html jezika postavljali spletno stran. Poleg
usmeritve v tržno naravnanost nam ogromno pripomore znanje pri izdelavi e-mail kampanj, ki jih lahko avtomatiziramo in spremljamo rezultate. Celotno znanje, ki smo ga pridobili tekom mentoriranja nam je omogočilo dovolj dohodkov, da smo lahko zaposlili novo osebo in omogočili večjemu številu depriviligiranih oseb pridobivanje novih znanj o trajnostnih rešitvah. Prav tako smo privabili v inštitut nove prostovoljce s katerimi širimo naše poslanstvo. Če potegnem črto je zaradi tega projekta za nami zelo uspešno leto.”

Gospod Kline je prav tako povedal, da so letos prihranili sigurno 10000€ zaradi googlovih donacij za katere prej sploh niso vedeli. Tako poziva vse nevladne organizacije k uporabi njihovega programa. “Vsem socialnim podjetnikom in neprofitnim organizacijam toplo priporočam google za nevladne organizacije. Preko te podpore lahko privarčujete tudi par tisoč evrov.”

Za naslednje leto že načrtujejo nove kampanje ozaveščanja javnosti. Obetajo si ustvarit zelo močan YouTube kanal na katerem bodo ljudje lahko dobili osnovne napotke kako preiti na trajnostne prakse.

Oddaj komentar