FOTO in VIDEO: Mariborčanka Maja Keuc – Amaya z novim singlom osvaja svet

Amaya - Maja Keuc. Foto: Tibor Golob

Mariborčanka Maja Keuc že nekaj časa živi v Stockholmu. Pod mednarodnim umetniškim imenom Amaya se je povezala s švedskimi avtorji Joelom Gunnarssonom, Alexandrom Andersonom in Davidom Strääfom. Slupaj so izdali njen novi single Concrete, ki ga je slovenski publiki predstavila na letošnji EMI.

Pesem je nastala na otočku sredi Stockholma, kjer stoji čarobni studio Bennyja Anderssona, glavnega člana skupine ABBA. Concrete ima zelo nalezljiv ritem in melodijo, za katerega Amaya pravi, da je namensko takšen, da sporočilo dobi hudomušen prizvok: iz vsake boleče izkušnje se da ogromno naučiti. Preverite na posnetku.

Vsebina novega singla govori o tem kako smo se včasih pripravljeni namensko slepiti, ko nam je nekdo zelo všeč, čeprav vemo, da ta odnos za nas ni zdrav, a smo za tiste lepe trenutke pripravljeni prenesti vse slabo. Maja pravi, da je tudi sama dala skozi takšno bolečo izkušnjo, o kateri pa še nikoli ni napisala nobene pesmi, zato se je ta ponudila kar sama, ko so se s prijatelji pogovarjali o tem koliko takšnih primerov je možno videti v današnji družbi.

Poklon glasbenim dušam s pravljicami
Letos spomladi je Maja – pod umetniškim imenom Amaya – izdala svoj prvi internacionalni mini album z naslovom Fairytales. Pesmi v živo predstavlja na turnejah in koncertih. Eden takšnih je Tribute to Soul, ki je poklon najimenitnejšim SOUL izvajalcem zadnjih 60. let. Repertoar koncerta Tribute to soul zajema tudi nekaj skladb Majine prve zasedbe Papir in nekaj njenih lastnih (med drugim tudi pesmi iz zadnjega albuma Fairytales), preoblečnih v temo večera.

Oddaj komentar