Parada ponosa Maribor 2021 bo, iščejo prostovoljce

Koordinatorica prostovoljcev na Paradi ponosa Maribor 2021, ki bo potekala 26. 6. 2021, v organizaciji programa Maribor skozi rožnata očala, ki deluje na MKC Maribor, sporoča da iščejo prosotovljce.

Za dobro izvedbo dogodka bodo namreč letos nujno potrebovali tudi pomoč prostovoljcev na dan dogodka, zato se na širšo javnost obračajo s prošnjo za deljenje poziva. Prijave zbirajo do 20. junija 2021. Spletna stran je na voljo na tej povezavi.

Leta 2019 so pisali zgodovino s prvo parado ponosa v Mariboru. Po lanski odpovedi želijo letos mavrično zgodbo nadaljevati. Ker se epidemiološki ukrepi sproščajo, verjamejo, da lahko parado uspešno izpeljejo, za kar potrebujejo močno in zanesljivo prostovoljsko ekipo.

Parada bo v središču mesta

Letošnja parada s sloganom ‘ZATE. ZAME. ZA NAS.’ bo v soboto, 26. junija 2021 v središču mesta. Zbiranje udeležencev bo ob 16. uri, povorka pa uro kasneje. Sledi program, ki bo objavljen naknadno. Pomoč prostovoljcev na dan dogodka predvidoma potrebujemo med 14. in 20. uro.

Glavnina nalog bo vezana na logistično podporo: priprava stojnic in promocijskega materiala, informiranje o poteku in varnostnih ukrepih, skrb za epidemiološki protokol, podpora osebam, ki potrebujejo posebno asistenco, pospravljanje prizorišča ipd.

Pred parado vas vabijo na izobraževalno srečanje za prostovoljce v torek, 22. junija, med 16. in 19. uro, v parku pred MKC Maribor. Udeležba je obvezna, saj je pomembno, da se spoznamo in si razdelimo naloge. Podpisali boste dogovore o prostovoljskem delu in dobili odgovore na odprta vprašanja.

Prijave mogoče še nekaj dni

Prostovoljstvo poteka v okviru programa Maribor skozi rožnata očala, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Za čas prostovoljstva vas bodo zavarovali in vam povrnili potne stroške, v koliko niste iz Maribora. Pogoj za pridružitev je starost 15 let; za mladoletne osebe je potrebno pisno soglasje staršev ali skrbnikov.

Prijavite se lahko do nedelje, 20. junija 2021 na naslednji povezavi. Za informacije lahko kontaktirate Tanjo Veber, koordinatorico prostovoljske ekipe, na telefonu 031 257 508 ali naslovu tanja.veber@gmail.com.

Letošnja parada brez številčne ekipe, na katero se lahko popolnoma zanesejo, resnično ne bo mogoča, še sporočajo: “Medse hvaležno vabimo vse, ki čutite, da lahko s svojim časom in pozitivnim pristopom k prostovoljskemu delu podprete štajersko skupnost LGBTQIA+.”

Oddaj komentar