Opozorila ne zaležejo: Še en voznik, ki je Ptujsko cesto v Mariboru zamenjal za avtocesto

Skorajda ne mine teden, da ne bi kakšen voznik osebnega avtomobila na Ptujski cesti v Mariboru, na odseku ceste, kjer je omejitev hitrosti 70 km/h, vozil s hitrostjo več kot 130 km/h.

O enem izmed takšnih voznikov, ki je 28. 1. 2021, nekaj minut pred 21. uro z osebnim avtomobilom znamke Audi vozil s hitrostjo 138 km/h, so mariborski policisti obveščali včeraj. Le slab teden pred tem so poročali o vozniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki je na istem mestu vozil s hitrostjo 127 km/h.

Velika prekoračitev hitrosti

Žal, več kot očitno, vsa policijska preventivna opozorila v medijih niso zalegla, saj je policistka Postaje prometne policije Maribor včeraj, v ponedeljek, 1. 2. 2021, znova nekaj minut pred 21. uro z dopplerjevim radarjem, na istem mestu na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmerila hitrost vozniku osebnega avtomobila znamke Audi. Voznik belega Audi-ja je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 132 km/h, kar je za 62 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Policisti posebno pozornosti namenjajo hujšim kršitvam 

Policisti znova, kot že prevečkrat doslej voznike opozarjajo, da naj vozijo strpno, po prometnih predpisih in hitrost vožnje prilagodijo prometnim in vremenskim razmeram. Policisti s kontinuiranim nadzorom cestnega prometa posebno pozornost namenjamo prav tistim voznikom, ki huje kršijo cestno prometna pravila in s svojo vožnjo ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, zoper takšne voznike pa, kot je razvidno iz naših obvestil medijem dosledno ukrepamo.

Oddaj komentar