Ne sneži več, a razmere na cestah še vedno zahtevne

Sneženje je na cestah na območju mariborske policijske uprave povzročilo kar nekaj preglavic. Med 6. in 9. uro so bili policisti obveščeni o osmih prometnih nesrečah. K sreči je v večini primerov ostalo pri materialni škodi, ena oseba pa se je lažje telesno poškodovala. Na terenu so policijske patrulje, ki zagotavljajo varnost voznikov v prometu. Policisti izvajajo nadzor cestnega prometa – preverjajo, ali vozniki upoštevajo določila glede zimske opreme in ugotavljajo stanje cest ter o tem obveščajo upravljalce cest, oziroma izvajalce rednega vzdrževanja. Na terenu so tudi policijski inšpektorji sektorja uniformirane
policije, ki koordinirajo aktivnosti policistov.

Čeprav ne sneži več, so razmere na cestah še vedno zahtevne. Prometne nesreče, do katerih prihaja v takšnih razmerah, so običajno povezane z neprilagojeno hitrostjo in neustrezno varnostjo razdaljo, zato vse udeležence v cestnem prometu policija opozarja, naj bodo v prometu še posebej strpni in previdni.

Voznike naj pred vožnjo očistijo vsa stekla in poskrbijo, da se z vozila ne bodo raztresali sneg in led. Od doma naj se odpravijo prej kot običajno, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na vozišču in še posebej pazijo na ustrezno varnostno razdaljo.

1 KOMENTAR

  1. “Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32- godišnjakom zbog sumnje da je počinio deset kaznenih djela razbojništava i jedno kazneno djelo krađe.

Oddaj komentar