Napovedane nevihte, ponekod možna tudi toča

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V luči napovedanega novega vročinskega vala se nekoliko spreminja tudi vreme pri nas. Čez dan bo v Sloveniji pretežno jasno, pa vendar se na zahodu in jugu lahko čez dan pojavi več oblačnosti, tudi kakšna ploha. Temperature pa povsod malce naraščajo, tudi soparno postaja.

Popoldne in zvečer bodo na stiku Padske nižine in Alp na območju Benečije in Furlanije – Julijske krajine v sosednji Italiji nastajale nevihte, tudi močnejše, ki se bodo pomikale proti severovzhodu, pišejo na neurje.si. Nevihte lahko čez dan nastanejo tudi v severozahodni Sloveniji, napovedujejo in dodajajo, da bodo zvečer in v prvem delu noči na torek predvidoma pogostejše še v preostalem zahodnem delu države. Možnost za kakšno močnejšo nevihto obstaja tudi na obali, kjer bodo nevarnost predstavljali zlasti močnejši sunki nevihtnega piša. Agencija RS za okolje napoveduje tudi možnost toče.

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Nad severnim morjem se zadržuje središče ciklonskega območja, z njim povezane vremenske fronte medtem valovijo preko srednje Evrope do območja Alp in severnega Sredozemlja. Vremenska fronta se bo na širšem območju Alp zadrževala tudi danes, kar bo v nestabilnem ozračju povzročilo nastanek neviht, ki bodo pogoste in najbolj silovite na območju severne Italije ter tudi na severni strani Alp v Avstriji, pravijo na Neurje.si.

Oddaj komentar